Hosszú Katinka: Én vagyok saját magam legnagyobb kritikusa

HOSSZÚ Katinka
Hosszú Katinka ezüstéremmel kezdett Stockholmban
Vágólapra másolva!
Egy edzőtábor és két verseny után rövid időre hazatért Hosszú Katinka, most pedig az úszóklubja honlapján beszélt az idei évkezdésről, a motivációról és legfontosabb célról is.

Hosszú elmondása szerint az idei év sokkal könnyebb számára, mint a tavalyi, mivel megvan a terv, hogy mit mikor kell csinálni, a napjai megvannak tervezve, ugyanakkor ő sem robot, és nem úgy kel fel mindennap, hogy Tokióban megnyeri az olimpiát.

Hosszú szerint az idei év ezerszer könnyebb lesz, mint a tavalyi Forrás: MTI/EPA/Roman Pilipej

Hosszú idén már túl van két versenyen, legutóbb Luxemburgban egy aranyérmet és egy bronzérmet nyert. Mint mondja, szeret sok versenyre járni, mert így gyorsan jönnek a visszajelzések, hogy egy-egy számban mire kell odafigyelnie, milyen technikai dolgokon kell még javítania. „Versenyeken sokkal szembetűnőbbek ezek az apróságok, mint edzésen. Összességében elmondhatom, hogy jó úton haladunk – mondta a háromszoros olimpiai bajnok úszó, aki szerint sokat tanult a tavalyi évből, de az egész pályafutása során is. – Mindig én voltam saját magam legnagyobb kritikusa. Én érzem, hogy lehetne gyorsabb, hogy lehetne jobb. A tavalyi év abból a szempontból hasznos volt, hogy leülepedett bennem az is, honnan hova jutottam.”

Még másfél év van hátra a 2020-as tokiói olimpiáig, ami nem titkoltan Hosszú legnagyobb célja. A felkészülésről azt mondta, hogy a luxemburgi verseny jó megerősítés volt, olyan boldogságot érzett, hogy nem érdekelték a körülmények, egyszerűen csak örült, hogy ott van, és újra rájött, hogy imádja csinálni ezt az egészet. „Számomra maga az út a legjobb. Én az útban találtam meg a szépséget, imádom. Ezt éreztem már Rió előtt is, tudom, milyen érzés volt előtte és utána, van összehasonlítási alapom. Tudom, mennyire élveztem a felkészülés időszakát, az odáig tartó utat. Úgy gondolom, minden embernek meg kell találnia azt az utat, ami az övé. Én most a saját utamon haladok.”

A teljes interjú ITT olvasható.