Vágólapra másolva!
A Héraklész-gálán az egyéni sportágak csapatversenyében a második helyen végzett a K-2 200 méteren 2017-ben és 2018-ban is világbajnok Birkás Balázs, Balaska Márk kettős, hiszen utánpótláskorú, U23-as versenyzőként nyerték aranyérmeiket a felnőttek között. A 22 éves Birkás Balázs az InfoRádió Víztükör című adásában elmondta, hogy szegediként extra motivációt jelent számára az idei világbajnokság, amely egy lépcsőfok lehet legfőbb célja, az olimpiai bajnoki cím felé.

„Nem gondoltuk, hogy díjazni fognak bennünket. Nagy megtiszteltetés, hogy ilyen sok kiváló fiatal sportoló közé meghívtak bennünket.

- kezdte a 22 éves Birkás Balázs, aki az idén egyesben, párosban és négyesben is szeretne nagyot alkotni. - A tájékoztatón egyesben a döntőbe kell kerülni, és az alapján lesznek összerakva edzéseken a négyesek. Ezt követően lesz összeállítva egy szövetségi négyes, amit ki lehet hívni.

- folytatta a szegedi kajakos.

A Balaska Márk, Birkás Balázs kettős megvédte címét a 2018-as portugáliai világbajnokságon Forrás: MTI/Kovács Tamás

A válogatókon ugyanúgy az egyes és a páros is fő cél lesz számára, és szeretne elindulni az Európa Játékokon, valamint a világbajnokságon is, amelyet az idén Szegeden rendeznek. A "hazai pálya" extra motivációt ad Birkásnak.

„Nagyon várom a vébét. Igazi szegedinek vallhatom magam, hiszen egyedül a klubunk elnöke lakik nálam közelebb a vízitelephez.

Birkás Balázs olimpiai bajnok lenne Tokióban Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hogy a mindennapokban gondolunk-e a vébére? Természetesen igen, de

- mondta Birkás Balázs, aki úgy érzi, nagyon jó helyen, remek közegben van, hiszen Hüvös Viktor irányítása alatt a válogatott gerincével is együtt dolgozhat.

Birkás kiemelte, hogy minden lehetőség adott, hogy kijusson a tokiói az olimpiára, és reméli, hogy egyszer akár olimpiai bajnok is válhat belőle.