Elina Szvitolina nyerte a WTA-világbajnokság egyes versenyét

tennis Horizontal
Ukraine's Elina Svitolina holds up the winning trophy after defeating Sloane Stephens of the US in their singles final match at the WTA Finals tennis tournament in Singapore on October 28, 2018. (Photo by Roslan RAHMAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Az ukrán Elina Szvitolina nyerte a hétmillió dollár (2 milliárd forint) összdíjazású szingapúri női tenisz WTA-világbajnokság egyes versenyét, miután a vasárnapi döntőben három szettben legyőzte az amerikai Sloane Stephenst.

A Szingapúrban még veretlen játékosok döntőjében a 25 éves Stephens - aki 2010-ben juniorként három páros Grand Slam-trófeát nyert Babos Tímeával - azonnal elvette Szvitolina adogatását, aki öt bréklabdát is kihasználatlanul hagyott. A nyitószett így 46 perc alatt a kevesebbet rontó floridai játékosé lett.

Szvitolina pályafutása 13. trófeáját nyerte Forrás: AFP/Roslan Rahman

A folytatásban a világranglistán hetedik ukrán összeszedte magát, 3:1-re elhúzott, de a tavalyi US Open bajnoka rögtön visszabrékelt. A játszma ezzel együtt Szvitolináé lett, aki hamarosan már sorozatban hat nyert gémnél tartott.

Az utolsó felvonásban ennek megfelelően Stephensnek kellett kapaszkodnia 0:3-ról, csakhogy a lendületben lévő Szvitolina már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely 2 óra 23 percig tartott.

A pályafutása 13. tornáját megnyerő Szvitolina a vb-trófea mellé a három győztes csoportmeccsért járó összeggel együtt 2,2 millió dollárt (636 millió forint) kapott.

Eredmény a WTA honlapja alapján
egyes, döntő:
------------
Elina Szvitolina (ukrán, 6.)-Sloane Stephens (amerikai, 5.) 3:6, 6:2, 6:2