US Open: Patty Schnyder történelmet írt

Patty Schnyder
Patty Schnyder of Switzerland in action during the first qualification round at the 2018 US Open Grand Slam tennis tournament, New York, USA, August 21th 2018, Photo Rob Prange / SpainDPPI / DPPI
Vágólapra másolva!
A svájci Patty Schnyder minden idők legidősebb teniszezője lett, aki kvalifikációból felkerült egy Grand Slam-torna főtáblájára azzal, hogy a US Open selejtezőjében három mérkőzést megnyert.

A 39 éves és 8 hónapos játékos - aki pályafutása legjobbjaként hetedik is volt a világranglistán - a 2011-es Roland Garros után visszavonult a profi sporttól, ám 2015 nyarán visszatért. Azóta alacsonyabb kategóriájú versenyeken indult, s ezekből négyet megnyert.

Schnyder jelenleg 186. a rangsorban, így elindulhatott a US Open múlt heti selejtezőjében: ott mindhárom mérkőzését sikerrel vette, így főtáblára jutott, az első fordulóban pedig a 22. kiemelt orosz Marija Sarapovával mérkőzhet. Korábban nyolcszor találkoztak, ezek közül hétszer az orosz diadalmaskodott.

Patty Schnyder majdnem 40 évesen jutott főtáblára Forrás: DPPI/Rob Prange

A svájci teniszező jelenleg a WTA-rangsor legidősebb játékosa, és ő az egyetlen, aki 1978-ban született. Legjobb New York-i eredménye a negyeddöntő volt 1998-ban és 2008-ban, legutóbb 2010-ben szerepelt az év negyedik GS-tornájának főtábláján.

A US Open hétfőn kezdődik, egyéniben két magyar, Fucsovics Márton és Babos Tímea lesz érdekelt a legjobb 128 között.