Vágólapra másolva!
Szalontay Sándor bukott, majd a vigaszágon búcsúzott keirinben a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság pályakerékpáros versenyeinek keddi zárónapján.

A magyar versenyző - aki sprintben a nyolcaddöntőig jutott, s végül a 15. helyen zárt - az első futam végén, második helyen haladva esett el.

A hatalmas bukás azonban nem vette el a sportoló harci kedvét! A vigaszágon szakadt dresszben, számos sebbel a bőrén állt rajthoz a viadalon, amelyen motoros felvezetéssel érik el a versenyzők az utolsó három kört. Nem véletlen, hogy a sportágban szakértőnek számító brit közönség vastapssal kísérte vissza a rajtvonalhoz:

Szalontai a zárókörben sokáig harmadik helyen haladt, ám végül negyedikként ért célba, így véget ért számára a kontinensviadal. A verseny után biztos, hogy az orvosi szobába vezetett a magyar bringás első útja, volt ugyanis mit ellátni a testén, amelyen alig maradt épen tenyérnyi terület. Emma Sanders, a brit közszolgálati csatorna, a BBC kommentátora "igazi harcos"-nak nevezte Szalontayt a közösségi oldalán:

A glasgow-i versenyeken Lovassy Krisztián omniumban 16., a 15 km-es scratchben 18. lett, míg Filutás Viktor 17. helyen végzett a 40 kilométeres pontversenyben.