Vágólapra másolva!
A szervezet elnöke, Wladár Sándor szerint a Magyar Úszó Szövetség kész bármit megtenni Hosszú Katinkáért, az elnök egyúttal Shane Tusup lehetséges magyarországi jövőképéről is beszélt a DIGI Sport híradójának.

"Hosszú Katinka bármilyen segítséget kérhet bármikor, mi bármit megteszünk" – nyilatkozta Wladár Sándor, az MÚSZ elönek a Sport24-nek. A sportvezető saját példája alapján, elmondta, milyen nehéz a váltás - ő a legendás Széchy Tamással véget érő közös munka után került ilyen helyzetbe -, ami elsülhet jól és rosszul is. – Azt is látom, hogy az edzőváltás után Cseh Laci vagy éppen Kozma Dominik hová került. Volt olyan, hogy valaki jobb, de olyan is, hogy rosszabb lett.

hiszen ha a napi 15-20 kilométer kínzó, testet facsaró edzésekhez nincsen kellő motiváció, akkor az nagyon nehéz."

Wladár Sándor és a szövetség is minden támogatást megad Hosszú Katinkának Forrás: Koncz Márton

Rio háromszoros olimpiai bajnoka május végén az elnökkel is közölte, hogy nem Shane Tusuppal képzeli el a jövőt. "Katinka 26-án hozzám írt e-mailjében

és nem fogja megkapni a kiemelt edzői fizetését – árulta el Wladár Sándor.

Az is nagy kérdés, hogy az év edzőjének is megválasztott Shane Tusupnak lehet-e jövője még Magyarországon. "Nem tudok olyan versenyzőről, akivel – Katkával összevetve - megközelítőleg is hasonló eredményt tudna majd felmutatni a következő egy-kettő-három vagy öt évben, ezt azért ki merem jelenteni jóslás nélkül is. De természetesen más a helyzet, ha egy olyan versenyzőt hoz el, aki már ott van fönt, és őt tudja csiszolni tovább. De a mostani gárdából én nem látom azt, hogy valakit fel tudna hozni a következő években" – fogalmazott az úszóelnök.

Wladár Sándor büszke arra, hogy a szövetség életre hívta az Olimpiai Bajnokok Testületét, csakhogy az úszók elitcsoportjához - másodmagával - Hosszú Katinka sem csatlakozott.

"Még nem lépett be, de azért folynak a megbeszélések, hogy ő is tag legyen,

Én azt gondolom, hogy ez hamarosan meg fog történni" – mondta a témáról Risztov Éva, az Olimpiai Bajnokok Testületének elnöke.

Ami biztos, hogy Hosszú Katinka egyelőre edző nélkül is folytatja a versenyzést, a Mare Nostrum úszósorozat első, franciaországi állomásán hat számban is rajtkőre áll most hétvégén.