Vágólapra másolva!
Bodrogi Viktor úszóedző nem hitt a fülének, amikor Hosszú Katinka azért hívta fel, hogy a jövőjével kapcsolatos elképzeléseit egy budapesti presszóban megossza vele. Azt a mai napig sem tudta kideríteni, hogy ennek az elvileg titkos találkozónak ki vihette a hírét, mert ő nem kezdett el büszkélkedni, Katinkának pedig aligha lehetett érdeke a szóbeszéd elindítása.

A dolgok mai állása szerint nem úgy néz ki, hogy a két olimpián szerepelt, jelenleg Százhalombattán dolgozó szakember lépne Shane Tusup helyébe, és venné át a háromszoros olimpiai bajnoknő felkészülésének az irányítását.

Bodrogi Viktor valószínűleg nem lesz Hosszú Katinka edzője Forrás: m4sport.hu

„Katinka nem tűnt magabiztosnak, inkább egy

és itthon vagy máshol akar edzeni. Régi barátok vagyunk, talán ezért is avatott be az elképzeléseibe, az a konkrét kérdés viszont nem hangzott el, hogy vállalnám-e a munkát vele. A megoldások számbavétele közben inkább csak sejteni lehetett, hogy mi minden jár a fejében. Én elmondtam neki, hogy a százhalombattai klubomhoz szerződés köt, ahol van egy nagyon lelkes kis csoportom. Ha felmondanék, merőben új életmódot kellene választanom” – nyilatkozta a 34 esztendős úszóedző az SzPress Hírszolgálatnak, aki versenyzőként világbajnoki hatodik helyezést ért el, az ifjúsági Európa-bajnokságokon pedig ötször is aranyérmet vehetett át.

A kávéházi találkozó után újra már nem találkoztak,

Bodrogi telefonon többször is kereste Katinkát, de nem érte el, és visszahívást sem kapott.

Hosszú Katinka még nem tudja, kivel folytatja a felkészülését Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Volt egy érdekes beszélgetésünk,

és néhány témában kíváncsi volt a véleményemre. Annak idején, amikor kijött Amerikába, és ő is a Dél-Karolinai Egyetemen tanult, igyekeztem segíteni az új életének megszervezésében. Érdekes egybeesés, hogy neki és nekem is Dave Salo volt az edzőnk. Katinka, aki később a világ egyik legjobb úszója lett, szerintem most a centit vágja, és nagyon drukkolok neki, hogy ki ne fusson az időből. Bárkire is bízza a sportolói pályafutásának kormányzását, meg vagyok győződve arról, hogy még mindig hatalmas értéket kap a kezébe. Egy olyan versenyzőt, akiben simán benne van még két jó esztendő, így egy újabb sikeres olimpia is, 2020-ban Tokióban” – hangsúlyozta Bodrogi Viktor.