Élő:

Tíz hónapos eltiltást kapott az olasz teniszező

tennis Horizontal
Italy's Sara Errani returns the ball to France's Kristina Mladenovic during their tennis match at the Roland Garros 2017 French Open on May 31, 2017 in Paris. / AFP PHOTO / Thomas SAMSON
Vágólapra másolva!
Sara Errani olasz teniszező doppingvétség miatti eltiltását kettőről tíz hónapra súlyosbította a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS).

A CAS hétfői indoklása emlékeztet rá, hogy a korábbi határozat ellen az Olasz Doppingellenes Ügynökség nyújtott be fellebbezést, amelyben két évre szóló eltiltást kért.

A 31 éves sportolót tavaly februárban, az otthonában ellenőrizték, és a szervezetében a tiltólistás letrozol jelenlétét mutatták ki.

Errani a sikeres fellebbezés reményében úgy döntött, tovább versenyez. Augusztustól októberig letöltötte eltiltását, amelyet azonban most újabb nyolc hónap követ.

Sara Erranival jól kibabrált a mama főztje Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

Az indoklás szerint a letrozol egy olyan gyógyszerből származott, amely Errani édesanyjának hibájából került a családi vacsorába, ám egy élsportolónak óvatosabbnak kell lennie, és az anyja tévedéséért is vállalnia kell a felelősséget.

"Szégyen, hogy nyolc hónappal megtoldották a büntetést. - reagált közösségi oldalán Errani.

A játékos korábban visszautasította a doppingvádat, mint mondta, soha életében nem élt tiltott szerrel.
"A letrozolnak nincs is teljesítményfokozó hatása" - jelentette ki.

A világranglista 72. helyezettje a hétvégén véget ért francia nyílt bajnokságon az első fordulóban búcsúzott.