Vágólapra másolva!
Rafael Nadal olyat tett, amire 2015 óta nem volt példa a párizsi salakon: a címvédő spanyol játszmát vesztett a negyeddöntőben. A francia nyílt teniszbajnokság 11. napjának műsorát az időjárás irányította, nem is sikerült befejezni. A nőknél kialakult az elődöntő párosítása: az már kedden eldőlt, hogy az alsó ágon Sloane Stephens és Madison Keys játszik. Szerdán pedig az is eldőlt, hogy a világelső Simona Halep és a 2016-os Roland Garros-bajnok Garbine Muguruza követi a legjobb négy közé a két amerikait.

Marija Sarapova viszonylag magabiztosan készülhetett a Garbine Muguruza elleni mérkőzésére. Korábban háromszor találkozott a spanyollal és mindig jobbnak bizonyul nála, ráadásul egyre jobb formában teniszezett Párizsban, a 4. fordulóban pedig pályára sem kellett lépnie, miután Serena Williams egy rejtélyes fájdalom miatt visszalépett. Igaz, legutóbb 2014-ben, Montrealban verte Muguruzát, aki azóta kétszeres Grand Slam-bajnok lett.

A rangadóból kiütés lett,

mert a 3. kiemelt, 70 perc alatt 6:2, 6:1-re győzött az orosz ellen.

"Sok dolgot jobban csinált, mint én. Ő volt az agresszívabb. Irányította a játékot és jobban is adogatott nálam" – ismerte el Marija Sarapova a vereség után, de hangsúlyozta, hogy összességében jó úton jár, bár a szerdai meccs pont nem ezt mutatja.

Lehet, hogy nem mosolygok, amikor játszom, de imádok teniszezni. Az ember nem gondol a serlegre, mielőtt bekerül a döntőbe, nem lenne egészséges" – nyilatkozta Garbine Muguruza, aki nem érzi, hogy ő lenne a csütörtöki, Simona Halep elleni meccs esélyese. Szerinte a román

nem véletlenül vezeti a világranglistát,

az idén jobb eredményei vannak, mint neki, nagyon jó salakon és szereti a Roland Garrost. Profi nyilatkozat, akárcsak a hozzáállása: nem foglalkozik azzal, hogy az elődöntő arról is határoz, melyikük vezeti hétfőtől a világranglistát.

Simona Halep (balra) és Garbine Muguruza: valamelyikük világelső lesz vagy marad Forrás: AFP/2017 Getty Images/Matthew Stockman

Angelique Kerber és Simona Halep drámai mérkőzést játszott januárban az Australian Openen. Akkor az elődöntőben találkoztak és a román 9:7-re nyerte a harmadik szettet. Most a negyeddöntőben kerültek össze és az első játszma után többeknek eszébe jutott Melbourne. A német 64 perc alatt hozta a szettet, de folytatásban elég egyoldalúra sikerült a csata, Halep tudott erősíteni és erre már nem volt válasza Kerbernek: 6:7, 6:3, 6:2 lett a vége.

Az elején túl sokat hibáztam, nem azt játszottam, amit kellett volna, de most már pontosan tudom, mi működik ellene. Türelmesnek kell lenni, várni a megfelelő pillanatot, erősebben pörgetni és megnyitni a pályát. Azért is jó ellene győzni, mert azt mutatja nekem, hogy van bennem elég erő ahhoz, hogy nyugodt maradjak. Fordulóról fordulóra jobban megy a játék.

Nincs bennem elvárás, nincs rajtam nyomás.

Ha úgy játszom, mint ma, akkor bármi is az eredmény, elégedett leszek, mosolyogni fogok" – mondta Simona Halep.

A férfiak a 2. esőszünet után befejezték szerdai szereplésüket. A centeren az jelentette a szenzációt, hogy

Diego Schwartzman megnyerte az első szettet Rafael Nadal ellen

és a másodikban kétszer is brékelőnyben volt az argentin, de az első esőszünet után a spanyol fordított: 4:6, 5:3, 30:15-nél vonultak le, Nadal adogat a csütörtöki folytatásban az egyenlő játszmaállásért.

Nem sokan fogadtak arra valószínűleg, hogy Diego Schwartzman játszmát nyer.

A címvédő azonban, önmagához képest gyengén teniszezett,

sokat hibázott és az egyenes tenyereseket agresszívan és pontosan ütő dél-amerikai meglepte őt.

Diego Schwartzman hatalmasat játszott eddig:

Háromszor vesztette el az adogató játékát az első szettben. Schwartzmant az sem zavarta meg, hogy a játszmalabdánál percekig állt a játék, mert egy néző rosszul lett a lelátón. Nadalt kétszer is ápolni kellett, kötést kapott az alkarjára.

Természetesen az igazi szenzáció az lenne, ha Schwartzman a csütörtöki folytatásban további szetteket nyerne... A korábbi öt találkozójukon Rafael Nadal győzött, többnyire elég simán.

Az örökranglistát továbbra is Björn Borg vezeti:

A nehéztüzérek párbaja még az elején tart a Suzanne Lenglen arénában. Marin Cilic és Juan Martin del Potro az első szett rövidítéséig jutott el, abban 5:5 az állás. A szerdai esőnek

a csütörtöki jegygytulajdonosok örülhetnek,

mert így ajándékba kapják Rafael Nadal és Diego Schwartman összecsapását a Philppe Chatrier stadionban.