Vágólapra másolva!
Először jutott a negyeddöntőbe Babos Tímea a francia nyílt teniszbajnokságon a női párosban. Az 1. kiemelt Babos Tímea és Kristina Mladenovic a magyar vezérletével 4:6, 6:2, 7:5-re győzött Kveta Peschke és Nicole Melichar ellen.

Érdekes, de nyerhető mérkőzés várt az első kiemelt Babos Tímeára és Kristina Mladenovicra a negyeddöntőbe jutásért. Jól ismerték az ellenfelet, így azt is tudták, hogy a találkozó kimenetele inkább az ő kezükben lesz, ha jól játszanak, akkor nem lehet probléma. Kveta Peschke már akkor szerepelt a világranglistán, amikor Babos Tímea még meg sem született. Igaz, Kveta Hridlickova néven versenyzett egészen 2003-ig, abban az évben ment férjhez Torsten Peschkéhez, aki egyben az edzője. A 42 éves cseh 2011-ben wimbledoni bajnok lett női párosban. Nem könnyű ellenfél Kveta Peschke és Nicole Melichar, de Babos Tímeáéknak nem okozhatnának gondot még akkor sem, ha az idei pontversenyben a Szingapúrt érő hetedik helyen álltak a Roland Garros előtt.

Babosék már a negyeddöntőben Forrás: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Nem indult jól a mérkőzés. Babos Tímea kezdett adogatni, és hiába jöttek az első szervái, három ki nem kényszerített hiba nehéz helyzetbe hozta őket. A magyarnak nem csak a teniszre kellett koncentrálnia, folyamatosan bíztatta, bátorította a mélyen tudása alatt teljesítő francia partnerét. Hiába élvezték a hazai szurkolók támogatását, az első szettben nem tudtak visszajönni a brékhátrányból, mert túl sok volt a hiba a játékukban, de legalább érezhetően javult a produkció játékról, játékra.

A 2. játszmára nagyot változott a játék képe, végre sikerült brékelni (3:1) és amikor a szettben maradásért szervált Peschke, másodszor is elvették az adogatását Babosék. Korai lett volna hátradőlni, mert a neheze csak ezután következett.

A 3. szettben előbb Mladenovic adogatásánál kellett izgulnunk, de a francia hozta végül 15:40-ről, majd egy szenzációs labdamenetet megnyerve összejött a brék (3:1), megint Peschke bizonyult a gyenge láncszemnek. Sajnos nem örülhettünk sokáig az előnynek, mert Mladenovic bizonytalankodott adogatóként. Minden kezdődött elölről. A feszültség akkor fokozódott, amikor 3:3-ból 5:3 lett és a francia szerválhatott a negyeddöntőért.

Három szettben nyertek Forrás: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Ez nem az ő napja volt. Elment ez a lehetőség is. Egészen 6:5-ig kellett várni a következő esélyre. Megint Peschke adogatott, de ezúttal a meccsben maradásért. Babos Tímea hatalmas tenyeresével két meccslabdához jutott az első kiemelt kettős, de Mladenovic hibázott a hálónál. A magyar vezérletével meglett a harmadik mérkőzéslabda is, és ennél Babos Tímea hibára kényszerítette az ellenfelet, így sikerült 4:6, 6:2, 7:5-re győzve a negyeddöntőbe jutni.