A briteket és a világcsúcsukat is legyőzték az ausztrálok

cycling Horizontal
The Australia team competes in the men's 4000m team pursuit finals track cycling event during the 2018 Gold Coast Commonwealth Games at the Anna Meares Velodrome in Brisbane on April 5, 2018. / AFP PHOTO / Patrick HAMILTON
Vágólapra másolva!
Világcsúcs született pályakerékpárban az ausztráliai Gold Coaston zajló Nemzetközösségi Játékokon.

A hazaiak férfiválogatottja - Leigh Howard, Sam Welsford, Kelland O'Brien és Alex Porter - 3:49.804 perces időeredménnyel nyerte meg az angolok elleni csütörtöki döntőt a csapatok üldözéses versenyében, s ezzel a britek világrekordját adta át a múltnak. Az eddigi legjobb idő, a 3:50.265 perces csúcs a 2016-os riói olimpián született.

Az ausztrálok nem hiába üldözték a briteket Forrás: AFP/Patrick Hamilton

Ebben a számban két négyfős csapat indul a pálya két ellentétes pontjáról, a táv 4 kilométer, ezt kell minél gyorsabban teljesíteni, vagy a másik gárdát utolérni. A nőknél szintén az ausztrálok nyertek, megelőzve Új-Zélandot, de ők "csak" új nemzetközösségi rekorddal.

A Nemzetközösségi Játékok négyévente tartott, több sportágat felölelő nemzetközi sportesemény, ebben a kategóriában a második legnagyobb az olimpiai játékok után. A résztvevő sportolók száma körülbelül 5000. A brit nemzetközösségnek jelenleg 53 tagja van, de a játékokon való indulásra 71 csapat jogosult, az Egyesült Királyság négy tagja - Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország - például külön csapatokat nevezhet.

A 21. Nemzetközösségi Játékok Gold Coaston zajlik, de a kerékpáros és sportlövőversenyeket Brisbane-ben rendezik.