Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Élő:

A golflegenda Tiger Woods újra a régi fényében tündökölt

Valspar Championship, Tiger Woods
A tavaly novemberben visszatérő Tiger Woods komoly tömeget mozgatott meg
Vágólapra másolva!
Tiger Woods kiváló játékkal a második helyen végzett a profi golfozók legrangosabb sorozatának (US PGA) Palm Harborban rendezett versenyén, ilyen előkelő helyezést pedig legutóbb közel öt éve, még krónikus hátsérülésének kialakulása előtt ért el.

A sportág első számú alakja - aki az elmúlt években négy hátműtéten esett át - a mostani, 6,5 millió dollár összdíjazású Valspar Championshipen végig nagyon kiegyensúlyozottan teljesített, nem voltak komoly hibái, s mind a négy napot az alapütésszámnál jobb eredménnyel fejezte be. Különösen a második és harmadik napon játszott jól, s a vasárnapot már - hármas holtversenyben - a második helyen kezdte meg.

A tavaly novemberben visszatérő Tiger Woods komoly tömeget mozgatott meg Forrás: AFP/2018 Getty Images/Sam Greenwood

A zárónapon aztán hiába golfozott jobban mint közvetlen riválisai, a pályát hozzá képest négy ütéses hátránnyal kezdő Paul Casey végül egy ütéssel megelőzte, miután az utolsó pályán a több mint 12 méterről, az egyenlítésért ütött gurítása után a labda kevéssel elmaradt a lyuktól.

- mondta a karrierje során eddig 79 PGA-tornán - köztük 14 Major-viadalon - győztes sztár, aki miatt óriási tömeg gyűlt össze a versenyen. Tavaly 112 ezren látogattak ki a viadalra a négy nap során, míg idén több mint 150 ezer néző volt a helyszínen. Szinte mindenki Woodsot szerette volna látni, s szakaszról szakaszra óriási tömeg kísérte végig a verseny során.

Tiger Woods novemberben tért vissza legutóbb.

Idén ez volt a negyedik versenye, s ugyan a másodikon, a februári Genesis Openen két nap után kiesett, a következő héten már a 12. helyen zárt a Honda Classicon. Mostani második helyezése után pedig ezen a héten sem fog pihenni, mivel elindul az orlandói, Arnold Palmer Invitational elnevezésű PGA-viadalon is.

Tiger Woods az elmúlt években négy hátműtéten esett át Forrás: AFP/2018 Getty Images/Sam Greenwood

Paul Casey, aki legutóbb 2009-ben nyert US PGA-ben tornát, mostani első helyéért 1,17 millió dollárt (296 millió forint) kapott, míg Woods - illetve a hozzá hasonlóan második Patrick Reed - 572 ezret.

Eredmények:
1. Paul Casey (angol) 274 ütés (70, 68, 71, 65)
2. Tiger Woods (amerikai) 275 (70, 68, 67, 70) és
Patrick Reed (amerikai) 275 (71, 69, 67, 68)

Mindent egy helyen az Eb-ről