Babos Tímeának meccslabdája volt, mégis kikapott

BNP Paribas Open - Day 3 GettyImageRank2 SPORT TENNIS WTA Tour
INDIAN WELLS, CA - MARCH 07: Timea Babos of Hungary returns against Belinda Bencic of Switzerland during Day 3 of the BNP Paribas Open on March 7, 2018 in Indian Wells, California. Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A svájci Belina Bencic döntő szett rövidítésben nyert Babos Tímea ellen Indian Wellsben, a WTA tenisztornán. Babos ezzel a női egyes első fordulójában kiesett.

Már az első nap kiesett Babos Tímea Indian Wellsben, a Grand Slamek utáni egyik, ha nem a legnagyobb versenyen. A 20 éves Belinda Bencic nem könnyű ellenfél, Babos Tímea kapott már ki tőle (6:3, 6:3, az Australian Openen, 2016-ban), de a mostani vereség azért fájdalmasabb, mert meccslabdáról fordítva, a döntő szettben, rövidítésben nyert a fiatal svájci. A világranglistán 43. magyar a párosban javíthat.

A magyar idő szerint szerda éjszaka játszott találkozón két nehéztüzér lőtte a labdát, a kaliforniai milliomosok sivatagi oázisának kemény pályáján. Az első játszmában Babos Tímea dominált, amihez az is kellett, hogy 1:1-nél, négy egyenlő állás és két fogadóelőny után hozza az adogatását. A folytatásban előbb nyolc pontot nyert sorozatban és adogatóként mindössze egy pontot vesztett, miközben kétszer brékelt.

Fájó vereséget szenvedett Babos Tímea Indian Wellsben Forrás: AFP/2018 Getty Images/Kevork Djansezian

Belinda Bencic össze tudta kapni magát és arra is képes volt, hogy változtasson a játékán: közelebb lépett fogadóként az alapvonalhoz és így jobban kezelte a magyar szerváit. Ennek az lett az eredménye, hogy Babos Tímea, a második játszmában egyszer sem tudta megnyerni a saját adogatását. Megpróbált még 0:4-ről visszajönni, de hiába volt labdája a 2:4-hez, harmadszor is brékelte őt a svájci.

Jöhetett a döntő felvonás, de most már Bencicnél volt a lélektani előny, igaz nem sokáig. Babos Tímea magabiztosan hozta az első adogatását és, amikor 2:2-nél botlott, egyből javított, majd 3:3-nál összesen öt fogadóelőnyt hárított.

Sok mindent lehet tehát mondani, csak azt nem, hogy nem küzdött, vagy nem nyert fontos pontokat. Hosszú labdamenetekben, keményen lőve a labdát dőltek el a pontok, a közönség élvezte a látványos, fordulatos teniszt. A dráma a kilencedik játékban fokozódott, Babos Tímea meccslabdához jutott, de Belinda Bencic szervált és megoldotta.

A mérkőzés után úgy nyilatkozott erről a pillanatról, hogy észre sem vette, nem tudatosult benne a tét, az ellenfélnek meccslabdája van.

A 2 óra 23 percig tartó csatát rövidítés zárta, amiben Babos Tímea adogatóként nem tudott pontot nyerni, és ez megpecsételte a sorsát, 1:6, 6:1, 7:6-ra vesztett, a 64 közé kerülésért.

Igen, erre szokták mondani, hogy fájdalmas vereség, ami után nehéz a pozitívumokra koncentrálni. Az mindenképp elgondolkodtató, hogy Babos Tímea, 2018-ban négy háromjátszmás mérkőzést játszott eddig és csak egyet tudott megnyerni (tavaly 19-ből 6-ot.)

További érdekesség, hogy abból a 13 vereségből, hét alaklommal ő vezetett az első szett után. Azt kizárhatjuk, hogy az erőnlétével lenne gond, mert nagyon sokat, nagyon keményen dolgozik a pályán és az erősítőteremben egyaránt.

Jelenleg egyetlen út vezet a javuláshoz, ahhoz, hogy Miamiban, a következő nagy állomáson sikerüljön mérkőzést, mérkőzéseket nyerni: a párosban kell menetelni, önbizalmat gyűjteni.

WTA-teniszverseny, Indian Wells (USA, 7 972 535 dollár, kemény pálya), 1. forduló: Bencic (svájci)–Babos 1-6, 6-1, 7.6 (7–4)

Nem élte túl az első fordulót az orosz Marija Sarapova sem, aki két játszmában kikapott a japán Oszaka Naomitól. A találkozón mindkét játékos sokat hibázott, ám különösen Sarapova volt bizonytalan saját adogatásainál, melyből a két szett során ötöt is elveszített.

Eredmények:
Oszaka (japán)-Sarapova (orosz) 6:4, 6:4
Kenin (ameriksai)-Liu (amerikai) 6:2, 6:0
Szabalenka (fehérorosz)-Lepchenko (amerikai) 7:5, 6:1
Vickery (amerikai)-Bouchard (kanadai) 6:3, 6:4
Vondrousova (cseh)-Brengle (amerikai) 6:2, 6:2
Martic (horvát)-Maria (német) 6:3, 6:1
Kanepi (észt)-Kurumi (japán) 1:6, 6:4, 6:4
Kr. Pliskova (cseh)-Tuen (kínai) 6:4, 7:6 (7-5)
Szakkari (görög)-Vekic (horvát) 6:4, 6:2
Stosur (ausztrál)-Davis (amerikai) 3:6, 6:3, 6:3
Begu (román)-Krunic (szerb) 3:6, 6:4, 6:1
Vang (kínai)-Bacsinszky (svájci) 6:0, 4:6, 6:2
Dolehide (amerikai)-Rogers (amerikai) 3:6, 7:6 (6-8), 6:3
Putyinceva (kazah)-Van Uytvanck (belga) 6:0, 2:6, 6:2
Anisimova (amerikai)-Parmentier (francia) 6:2, 6:2