Vágólapra másolva!
A Fnatic 2-1-es összesítésben legyőzte a török Space Soldierst és megnyerte az idei év legnagyobb összdíjazású Counter Strike versenyét, a WESG Wolrd Finalst. A mérkőzés végig szoros volt és a törökök egy mapot is el tudtak venni a jóval esélyesebb csapattól. A harmadik helyen Oroszország végzett, míg a negyedik a TeamOne lett.

A BO3 formátumban lebonyolított nagy döntő Cobblestone-on vette kezdetét és a törökök nyerték meg az első pisztoly kört, majd 3-1-re sikerült elhúzniuk, azonban a Fnatic hamar talpra állt és fordítani tudtak, majd sikerült meglépniük és 9-4-es vezetést kiépíteni a Space Soldiers ellen. Az első félidőt így a Fnatic biztos vezetéssel, öt pontos előnyben zárta.

A törökök ugyan fel tudtak zárkózni a térfélváltást követően, de a map vége felé a svédek ismét elhúztak és így megszerezték az összetett vezetést, miután 16-12-re legyőzték a Space Soilders Cobblestone-on.

A mérkőzés Infernon folytatódott, ahol a Fnatic kezdett a terrorista oldalon. Robin "flusha" Rönnquist és Jesper "JW" Wecksell szerezte meg a nyitó gyilkosságokat és sikerült behúzniuk a pisztoly kört. Ezután két anti-eco kört is megnyertek így 4-0-as előnyt építettek ki. A törökök válasza kicsit későn, a hetedik körben érkezett, de ezután hamar zárkózott fel a Space Soilder.

A Fnatic nyerte a WSEG World Finalst Forrás: Facebook, WSEG

A török csapat egyenlíteni tudott, majd a vezetést is megszerezték 10-9-nél. Calyx és ngiN megnyert egy 2v5 elleni szituációt is, amivel a Space Soldiers előnye 14-11-re nőtt. A három meccspont ellenére sem sikerült lezárniuk a játékot, így következhetett a hosszabbítás. A törökök azonban megnyerték az első három kört az overtime kezdetén, így egyenlíteni tudtak összetettben és következhetett a mindent eldöntő harmadik map.

Mirage-on, az antiterrorista oldalon kezdő Space Soldiers nyerte meg a pisztoly párbajt és elléptek 4-0-ra. A törökök végig uralták az utolsó map első felét és egy ponton már 7-1-re is vezettek, de a félidő vége előtt a Fnatic magára talált és 9-7-re csökkentették a különbséget.

A Space Soldiers egy karnyújtásnyira volt attól, hogy megnyerjék a WESG World Finals döntőjét. Azonban hiába vezettek 14-7-re, a Fnatic megkezdte a felzárkózást és fordítani is tudtak, így a végeredmény 16-14 lett a svédek javára. A győztes csapat az idei év legnagyobb pénzdíját, 800 000 dollárt vihetett haza.