Fucsovics varázslatos ütéséhez hasonlóból még Federer is ritkán csinál pontot

BELGASPORTS COUPE DAVISCUP DAVIS CUP AFP tennis Vertical
Hungary's Marton Fucsovics returns to Belgium's David Goffin during their tennis match as part of the Davic Cup World group tie between Belgium and Hungary, on February 4, 2018 in Angleur. / AFP PHOTO / BELGA / ERIC LALMAND / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton a szetteket tekintve 0-2-re állt David Goffin ellen a belgiumi Davis-kupa-mérkőzésen, amikor kiszorított helyzetből megpróbálta a szinte lehetetlent. És bejött neki!

Nem állt jól a magyar csapat és Fucsovics Márton szénája sem a belgák, illetve a David Goffin elleni vasárnapi egyes mérkőzésen. Válogatottunk a pénteki két elveszített egyes és a szombati megnyert páros után 1-2-re állt, a két hete még Melbourne-ben az Australian Openen Roger Federer ellen nyolcaddöntőző Fucsovics pedig a szetteket tekintve 0-2-re állt a világranglistán 7. belga ellen.

A harmadik szett elején Goffin adogatott ki is szorította Fucsovicsot az egyik sarokba, a magyar teniszező azonban nem jött zavarba - vagy csak nem mutatta - felugorva, láb között ütötte vissza a labdát, ráadásul hajszál pontosan, ami után a belga került nehezebb helyzetbe, és a labdamenet végén Fucsovics meg is csinálta a pontot.

Talán ez a bravúros pont is kellett ahhoz, hogy Fucsovics a harmadik szettet végig remekül játszva, ellenfele adogatását kétszer is elvéve 6:3-ra megnyerje.

A végén azonban a belga teniszező örülhetett, miután négy játszmában, 7:5, 6:4, 3:6, 6:2-re megnyerte a mérkőzést, ami azt jelentette, hogy Belgium 3-1-re megnyerte a párharcot.

Davis-kupa: a maximum sem volt elég Fucsovicstól, kikaptunk a belgáktól

Elmaradt a csoda, a két nap alatt több mint hét órát teniszező Fucsovics Márton nem tudta életben tartani a magyar reményeket, a belgák elleni Davis-kupa-mérkőzés harmadik napján. A sokkal pihentebb, világranglista hetedik David Goffin, a fontos pillanatokban jobb volt és 2 óra 38 perc alatt 7:5, 6:4, 3:6, 6:2-re nyerve, a világcsoport negyeddöntőjébe juttatta hazája csapatát, mert a belgák 3:1-re győztek.