Babos edzője: GS-győzelem ide vagy oda, ő egyéni játékos

Babos tímea, Melbourne
Babos Tímea megnyerte élete első Grand Slam-trófeáját Ausztráliában
Vágólapra másolva!
Babos Tímea edzője a DIGI Sport híradójának elmondta, a magyar klasszist felpörgették a párosban aratott Grand Slam-sikerek, és egyéniben is szeretne ugyanilyen eredményes lenni.

Páros Grand Slam-győzelem Ausztráliában, egy egyéni trófea Tajvanon és talán címvédés Budapesten? Babos Tímea egy pillanatra sem áll meg. A magyar teniszező vasárnap érkezett haza Dohából, de hétfőn reggel már Budapesten ragadott ütőt, hiszen hamarosan címvédőként vág neki a Hungarian Ladies Opennek.

Viszont az, hogy most itthon lehetek és itthon játszhatok, ez nekem mindig nagyon sok motivációt ad. Remélem, nagyon sokan fognak kijönni drukkolni" – mondta a Sport 24-nek Babos Tímea.

Babos Tímea, kezében az Australian Open kupája Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„Elégedetlenségre semmi okom, Timi nagyon jól teljesített az elmúlt hónapokban – nyilatkozta Thomas Drouet, Babos Tímea edzője. – Grand Slam-győzelem ide vagy oda, motiváció is bőven maradt, hiszen ő elsősorban egyéni játékos.

Erre szerdától hazai közönség előtt is esélye lesz Babosnak, aki ezúttal csak egyéniben versenyez majd. „Kisebb verseny, úgyhogy ha megnyerném párosban, akkor sem lépnék előre semmit a ranglistán, és erre is figyelnem kell.

Illetve, ami számomra a fontosabb, a fizikai egészségem és állapotom, és ennyi folyamatos terhelés után sokkal fontosabb az, hogy az egyénire oda tudjak figyelni"

– jegyezte meg Babos.

Babos élete első Grand Slam-trófeáját nyerte Ausztráliában Forrás: AFP/Saeed Khan

A világranglista-35. teniszező harmadik kiemeltként vág neki a tornának a BOK Csarnokban, ahol a német Tatjana Maria ellen kezdi meg a küzdelmeket.

Hétről hétre jönnek a tornák, szóval minden meccs egy jó felkészülés is egyben a következőre" – fogalmazott Thomas Drouet.

„Azért játszom most már minden versenyen, hogy minél messzebb eljussak, azért játszom itthon is, hogy meg tudjam védeni a címemet. Nyilván nem könnyűek az ellenfelek, az első körben a kilencedik, az első nem kiemelt játékossal játszom,

viszont jól ismerem Tatjana játékát, sokat edzettünk, illetve játszottunk is meccset egymás ellen.

Úgyhogy jó meccs lesz biztosan, de abban is biztos vagyok, a hazai környezet nekem ad több lendületet" – mosolyodott el Babos.

Babos Tímea mellett a budapesti főtáblán szabadkártyával még két magyar teniszező, Stollár Fanny és Udvardy Panna is ott lesz.