Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka nevelőedzője, a bajai Pass Ferenc azt nyilatkozta a Borsnak, hogy egykori tanítványa szinte biztosan kilábal a hullámvölgyből. Az úszószövetség elnöke, Wladár Sándor is szeretne Hosszú Katinkának segíteni. A szövetségi kapitány tárgyalna a bajnoknővel, akinek férje, Shane Tusup mindent elbukhat.

Pass Ferenc arról nem akart beszélni, hogy a Hosszú-Tusup házaspár életében kialakult válságnak mennyi köze van ahhoz a botrányhoz, amelyet Tusup november végén Baján okozott. A Halászlé Kupa gyerekúszóversenyen Hosszú férje az egyik futam után alpári stílusban, magából kivetkőzve ordított Pass Ferenccel, amiért az indítóbíró - Tusup szerint - késve lőtt el egy rajtot.

A lapnak Pass azt is elmondta, hogy Hosszú Katinkát az egyénisége miatt nem szabad leírni.

mondta Pass, aki szerint mivel az úszásban egyedül nehéz készülni, fontos kérdés, ki lesz az új edzője. Arra a kérdésre, visszavenné Katka szakmai munkájának irányítását, így felelt:

Akik ismerik Hosszú Katinkát, tudják, hogy előbb-utóbb kilábal a hullámvölgyből Forrás: MTI/EPA/SCANPIX DENMARK/Claus Bech

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke úgy nyilatkozott, hogy mindenki reménykedik Hosszú és Tusup kapcsolatának harmonikussá válásában.

tette hozzá a sportvezető.

Sós Csaba szövetségi kapitány azt tervezi, a héten leül tárgyalni Hosszúval, Cseh Lászlóval és Gyurta Dániellel a jövőjükről.

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a héten leülne tárgyalni Hosszú Katinkával Forrás: MTI/Soós Lajos

A Blikk szerint óriási a tét Shane Tusup számára. A lap emlékeztet arra, hogy az amerikai edzőnek magyarországi munkássága során számos konfliktusa volt kollégáival. Amennyiben Hosszú véglegesen szakít Tusuppal, akkor az amerikainak aligha lesz maradása az országban - írják.

Ebben az esetben szinte biztosan kiveti őt magából a magyar úszótársadalom, amit Tusup csak magának köszönhet, mert az elmúlt években szinte mindenkivel összeveszett már.

A Blikk szerint eddig csak azért nem mertek szembeszállni vele, mert Hosszú Katinka csodálatos eredményeket ért el. A lap ugyanakkor arra is emlékeztet, hogy Tusup eredményeit elismerik, hiszen csak a Magyar Edzők Társaságától havi 1 millió forint javadalmazásban részesül.

Shane Tusup vasárnap este a Facebookon arról adott hírt, hogy a hétvégét az édesanyjával töltötte.