Hosszú Katinka fiatal férfi úszótársával érkezett haza Amerikából

Hosszú Katinka Budapest, 2015. január 11.
Hosszú Katinka úszónő Budapesten 2015. január 10-én. Az úszónő 2014-ben öt világrekordot állított fel, hat Európa-bajnoki érmet (közte három egyéni aranyat), 68 világkupa-érmet (közte 51 aranyat) szerzett, 122 győ
Budapest, 2015. január 11. Hosszú Katinka úszónő Budapesten 2015. január 10-én. Az úszónő 2014-ben öt világrekordot állított fel, hat Európa-bajnoki érmet (közte három egyéni aranyat), 68 világkupa-érmet (közte 51 aranyat) szerzett, 122 győzelemmel ő vezeti a vk-történet örökranglistáját. Tavaly elnyerte a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) az év legjobb női úszójának járó elismerését, Magyarországion év legjobb női sportolója lett és a Figyelő gazdasági hetilap első alkalommal neki ítélte Év Embere díját. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A Blikk és a Bors is arról ír, hogy kedden este hazaérkezett Miamiból Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő házassági válsága miatt utazhatott el Floridába. Most az is kiderült, hogy nem volt egyedül, mert elkísérte oda az Iron Aquatics egyik úszója, Dudás Dániel is. Hosszú Katinka férje, Shane Tusup szinte biztosan tudhatott az utazásról. Hosszú Katinka csütörtök reggel - hosszú idő után - új poszttal jelentkezett, amelyben arról számol be, hogy futott, azaz minden bizonnyal megkezdte az edzéseket.

A kedd esti érkezéskor Hosszú Katinka kerülte a felhajtást és az újságírókkal való találkozást. Bár az úszósportban egyáltalán nem meglepő, ha valaki edzőpartnerrel készül,

az olimpiai bajnoknő mostani élethelyzetében máris megindultak a találgatások arról, hogy mi ebben a történetben Dudás Dániel szerepe.

Az szinte biztos, hogy Shane Tusup tudhatott arról, hogy felesége a fiatal Dudással ment Amerikába. Már csak azért is, mert az Iron Aquaticsban úszó gyerekek szülei is tudtak erről.

Hosszú Katinka és Dudás Dániel 2017. január 2-án egy közös edzés után Forrás: Facebook Hosszú Katinka

Kiderült az is, hogy a kaposvári illetőségű Dudás régi ismerőse Katinkának. Komoly eredményei nincsenek, pontosan azért került az Iron Aquaticsba, hogy segítse az olimpiai bajnok felkészülését. Ha viszont ez így van, akkor még érdekesebb a kérdés, hogy

Dudás miért volt tagja a magyar válogatottnak a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon?

Kérdés az is, hogy mi lesz Hosszú Katinka felkészülésével. Az Egyesült Államokban szinte biztos nem végzett érdemi edzésmunkát, már csak azért sem, mert nem volt vele edzője, egyben férje, Shane Tusup. Eredetileg január 2-án kezdte volna meg a felkészülést az idei év versenyeire.

Shane Tusup, Hosszú Katinka és a kép alján Dudás Dániel. 2017 májusában együtt néztek meg egy delfinshowt Forrás: Instagram

Márpedig ebben a sportágban komoly edzést tréner nélkül aligha lehet végezni. "Egy edzőnek nemcsak az a dolga, hogy összeállítsa a felkészülési tervet, hanem méréseket végez, stílust oktat" - mondta Hargitay András volt szövetségi kapitány.

Közben az Iron Aquatics egyesületben Shane Tusup továbbra is egyedül tartja az edzéseket - írta meg a Blikk. Sokatmondó az is, hogy a tréning végén biztonsági őrök kísérik a kocsijához Tusupot, védve őt a sajtó kíváncsisága elől. Az edzések megkezdése előtt pedig csak biztonsági őrök sorfala között hajlandó bemenni az uszodába.

Hosszú Katinka és Shane Tusup. Egyelőre nem tudni, mi lesz a sorsuk Forrás: Instagram/hosszukatinka

"Mint szövetségi kapitány, én is aggódva figyelem a híreket, mivel a válogatott legeredményesebb úszójáról van szó. Az ő párosuk eddig csodálatosan működött, szállították az eredményeket.

Ám ez nemcsak az adott helyzetnek szól, ilyenkor, év elején minden más úszónknál is érdeklődünk" – mondta Sós Csaba a Blikknek.

Az edzéshez készülődő Hosszú Katinka ötszörös világbajnok úszónő (k) bemelegít egy trénerrel edzője és egyben férje, az amerikai Shane Tusup (j) társaságában a londoni vizes Európa-bajnokságon Forrás: MTI/EPA/Patrick B. Kraemer

Feltűnő az is, hogy

az Iron Aquatics PRO csapatának versenyzői sem használják annyit az utóbbi időben a közösségi médiát, aligha véletlenül.

A lap végigböngészte Hosszú edzőpartnereinek, Földházi Dávidnak, Dudás Dánielnek és a szerb Lazar Zlaticsnak az Instagram-oldalát, nem találtunk az ünnepek mellett edzésekről szóló képeket.

Csütörtökön reggel viszont Hosszú Katinka - hosszú idő után - újra Facebook-bejegyzéssel jelentkezett.

A bajnoknő tehát elkezdte az edzéseket. Magánéletének alakulásáról nem adott hírt.