Bácskai alvás nélkül nyert érmet a gyorskorcsolya Eb-n

bácskai sára
Bácskai Sára Luca (b) a női 1500 után a váltóban is szerepelt
Vágólapra másolva!
Mondhatni, alvás nélkül nyerte Bácskai Sára Luca a magyarok egyetlen érmét a drezdai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján azzal, hogy harmadik lett 1500 méteren.

„Ha nagyon fáradt vagyok, előfordul, hogy térdemtől lefelé zsibbad a lábam. Emiatt szinte egész éjjel nem aludtam, ráadásul 500 méteren a sikertelen selejtező miatt már délelőtt versenyeznem kellett a rangsoroló futamokban" – árulta el az MTI-nek a 19 éves versenyző, utalva arra: nem éppen úgy indult a napja, hogy életében először dobogóra állhat egyéniben.

Bácskai bronzérmet szerzett a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Hozzátette, most érzi, hogy kezdi visszanyerni a formáját, így ez az eredmény jó visszaigazolás a számára. Elődöntős futamával rendkívül elégedett volt, ott – bevallása szerint – végig jól fogta pozícióját,

a végén pedig maradt ereje megelőzni orosz vetélytársát a döntőbe jutásért.

Bácskai úgy lett harmadik, hogy miután visszaesett a hatodik helyre, ketten kicsúsztak előtte, majd a zsűri kizárta a holland Suzanne Schultingot. Bánhidi Ákos csapatmenedzser szerint Bácskai meg is dolgozott a szerencséjéért.

A magyar versenyzőnek (balra) szerencséje volt, de megdolgozott érte Forrás: MTI/EPA/Filip Singer

„Kora hajnalban kellett kelnie a délelőtti verseny miatt, ahol kifejezetten jó volt, ahogy az 1500-ös elődöntőben is. A finálé háromnegyedéig szintén bátran helyezkedett és kitűnően védte a pozícióját, utána pedig mellé állt a shorttrack-szerencse.

– értékelt a sportvezető.

Vasárnap 13 órától az 1000 méter küzdelmeivel és a staféták döntős versenyével zárul az Eb. Előbbi számban mind a hat magyar egyéni induló érdekelt a negyeddöntőben, míg a két váltó egyformán az A döntőben szerepel.