Federer tizenhét év után nyerte meg újra a Hopman Kupát

fbl Horizontal
Roger Federer of Switzerland speaks with Jack Sock of the US during their tenth session men's singles match on day six of the Hopman Cup tennis tournament in Perth on January 4, 2018 / AFP PHOTO / TONY ASHBY / -IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO COMMERCIAL USE-
Vágólapra másolva!
A svájci csapat, Roger Federer és Belinda Bencic nyerte meg a Perth-ben rendezett Hopman Kupát, a teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságát, miután a szombati döntőben 2-1-re legyőzte a német válogatottat.

A két egyes mérkőzésen a 19-szeres Grand Slam-bajnok Federer szetthátrányból fordított Alexander Zverev ellen, Bencic pedig két sima játszmában kikapott a volt világelső Angelique Kerbertől.
A mindent eldöntő vegyes párosban aztán a svájciak koncentráltak jobban, 2-0-ra megnyerték az úgynevezett fast fourt, azaz a négy nyert játékig tartó szetteket.

Roger Federer másodszor nyerte meg a Hopman Kupát Forrás: AFP/Tony Ashby

Federer pályafutása alatt másodszor hódította el a Hopman Kupát, 2001-ben, 19 évesen még Martina Hingisszel bizonyult a legjobbnak. Svájc 1992 és 2001 után harmadik diadalát aratta a viadalon.

Eredmény:
Döntő:
Svájc-Németország 2-1
---------------------
Roger Federer-Alexander Zverev 6:7 (4-7), 6:0, 6:2
Belinda Bencic-Angelique Kerber 4:6, 1:6
Federer, Bencic-Zverev, Kerber 4:3 (5-3), 4:2 - rövidített szettek