A kutya sem várja vissza Sarapovát

Horizontal headshot
Russia's Maria Sharapova gestures during her women's singles match against Switzerland's Belinda Bencic on day seven of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 24, 2016. AFP PHOTO / SAEED KHAN-- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE / AFP PHOTO / SAEED KHAN
Vágólapra másolva!
Garbine Muguruza nem rejtette véka alá véleményét a doppingvétség miatt eltiltott Marija Sarapova visszatéréséről. 

A világranglistán 7. spanyol játékos finoman fogalmazva sincs elájulva a hírtől, miszerint a 2016 júniusában eltiltott Marija Sarapova áprilisban visszatér a WTA Tour mezőnyébe. A korábbi világelső orosz játékos április 26-án Stuttgartban lép újra pályára hivatalos mérkőzésen – tavaly októberben már részt vett egy jótékonysági rendezvényen.

"Az az igazság, hogy a játékosokat ez egyáltalán nem érdekli. Hogy őszinte legyek, én már nem is emlékszem Sarapovára – mondta Muguruza. – A sorozat szempontjából persze ez egy fontos dolog, mert újra a média figyelmének középpontjába kerülünk. De még egyszer, a játékosokat ez a legkevésbé sem érdekli."

Garbine Muguruzát nem hatja meg a nagy visszatérés Forrás: AFP/William West

Muguruza feltehetően valóban nincs egyedül a véleményével. Mint azt egy korábbi megszólalásában elmondta, a WTA mezőnyében nemigen köttetnek barátságok, sőt.

"A női teniszben nem egyszerű barátságokat kötni. Egymás ellenfelei vagyunk, akivel egyik nap együtt utazol egy tornára, azt másnap már le akarod győzni. Igazából utáljuk egymást. Szó szerint. És aki ennek az ellenkezőjét állítja, az hazudik. Teljesen más, mint a férfiak között, akik nagyon jóban vannak. Én, ha elmegyek egy torna előtti fogadásra, szinte senkivel sem tudok szóba állni" – fedte fel a tenisz világának árnyékos oldalát Muguruza.

Sarapova egy évvel ezelőtt, tavaly márciusban jelentette be, hogy a januári Australian Openen adott doppingmintája pozitív lett, a tiltott szerek listájára nem sokkal korábban felvett meldoniumot találtak a szervezetében. Az eredmények tükrében a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) júniusban két évre eltiltotta, majd ezt 15 hónapra mérsékelték. Miután a pozitív mintát 2016 januárjában vették le, onnan számítják az eltiltást, így lehet, hogy Sarapova idén áprilisban visszatérhet.