Közel sem biztos Serena Williams indulása az Australian Openen

FILE: Serena returns to court
FILE: This photo taken on Jan.25, 2017 shows that U.S. Serena Williams hits a shot during ladies’ single quarterfinal at the Australian Open tennis tournament in Melbourne, Australia. Former world number one tennis player Serena Williams will make a comeback at exhibition match against Latvian Jelena Ostapenko on Dec. 30, 2017. 36-year old Serena Williams gave a birth in this September, and this game will be her first comeback match as the practice since the Australian Open in January which grabbed her 23rd victory, a record number of major tournaments’ titles. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Továbbra sem biztos a nők mezőnyében címvédő Serena Williams indulása a január 15-én kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

"Nem tudom, teljes mértékig készen állok-e, hogy visszatérjek a körforgásba. Egy biztos,

- nyilatkozta. Williams hozzátette, nagyon várja, hogy ismét versenyezhessen, de napról napra értékeli majd a helyzetet, a fizikai állapotát, és

a döntés előtt meghallgatja a csapata véleményét is.

Gyermeke szeptemberi születése után szombaton lépett pályára először a 36 éves játékos, és 67 perc alatt, döntő rövidítésben kikapott a lett Jelena Ostapenkótól az abu-dzabi tornán rendezett bemutató-mérkőzésen.

Serena Williams még nem döntötte el, ot tlesz-e az Australian Openen Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Masahiro Sugimoto

"Sokszor tértem már vissza sérülések, műtétek után, de szülés után még sosem, úgyhogy ez egy csodálatos meccs volt számomra."

- fogalmazott. Hozzátette, a mérkőzés eleje nehéz volt számára, de az idő előrehaladtával egyre jobban érezte magát a pályán és magabiztosabbá vált.

Serena Williams január óta nem versenyzett, de már tavasszal kijelentette, hogy szeretné folytatni sportpályafutását. Augusztusban elárulta, hogy indulni akar az ausztrál nyílt bajnokságon, amelyre december 6-án le is adta nevezését.

"Megnyertem 23 Grand Slam-tornát, és több más trófeát, tehát nem hiszem, hogy

- szögezte le.