A FIFA elnöke kitart a felfüggesztett orosz főszervező mellett

fbl politics Horizontal
(FILES) This file photo taken on June 01, 2016 shows Russian President Vladimir Putin (R) and FIFA President Gianni Infantino (L) applauding during a ceremony in Moscow. The World Cup draw in the Kremlin on December 1, 2017 launches Russia's bid to turn a page on its history of football hooliganism and racism while warding off a terror threat linked to Moscow's intervention in Syria. The success of the tournament is also a matter of personal pride for Vladimir Putin after the Russian strongman helped wrest the June 14-July 15 competition from England in an ugly 2010 battle before relations with the West dramatically collapsed over Ukraine. / AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV
Vágólapra másolva!
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke kitart Vitalij Mutko mellett annak ellenére, hogy az orosz szövetség elnökét, a jövő évi világbajnokság főszervezőjét minden ötkarikás eseményről kitiltotta kedden a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB).

"Ez a döntés semmilyen hatással nincs a jövő évi labdarúgó-világbajnokság előkészületeire, továbbra is azon dolgozunk, hogy a lehető legjobban szervezzük meg a tornát" - közölte még kedden Infantino. A vb szervezőbizottsága szó szerint ugyanígy reagált a történtekre.
Travis T. Tygart, az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének vezetője a ZDF német tévécsatorna reggeli műsorában ugyanakkor feltette a kérdést, hogy az orosz labdarúgó-válogatottat nem kellene-e eltiltani a hazai vb-től, miután a szövetségük elnöke ilyen büntetést kapott.

Nyáron szárnyra kaptak a sajtóban olyan hírek, hogy a 2014-es vb-n szerepelt orosz válogatott tagjai is doppingolhattak,

ezeket a feltételezéseket azonban az ex-sportminiszter Mutko visszautasította, a FIFA pedig nem indított vizsgálatot.
John McCain amerikai szenátor ugyancsak kérdőre vonta a FIFA-t, s azt követelte, hogy Oroszországtól vegyék el a vb rendezési jogát.
"A NOB-döntés egy okkal több arra, hogy ne Oroszországban rendezze meg a FIFA a 2018-as világbajnokságot" - fogalmazott a republikánus politikus.