A Tour de France vezetői gyors eljárást várnak Froome ügyében

Chris Froome
(FILES) This file photo taken on July 14, 2016 shows Britain's Christopher Froome, wearing the overall leader's yellow jersey, crossing the finish line of the 178 km twelvelth stage of the 103rd edition of the Tour de France cycling race between Montpellier and Chalet Reynard. Froome, four-time winner of the Tour de France, has been tested positive for the bronchodilator 'Salbutamol' during the 2017 Tour of Spain that he won, the International Cycling Union (UCI) said in a statement on December 13, 2017. / AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
Vágólapra másolva!
Christian Prudhomme, a francia országúti kerékpáros körverseny első embere azt reméli, hogy a nemzetközi szövetség (UCI) gyorsan lefolytatja majd az eljárást a címvédő Chris Froome doppingügyében.

A sportvezető egy televíziós interjúban jelezte: semmiképpen sem szeretnék, ha Froome júliusban úgy versenyezne náluk, hogy az ügye még folyamatban van. Prudhomme emlékeztetett Alberto Contador 2011-es Giro d'Italia-diadalára, melytől egy akkor még folyamatban lévő ügy lezárását követően megfosztották.

A 32 éves, négyszeres Tour-győztes Froome-ról múlt héten derült ki, hogy pozitív tesztet produkált az idei Vuelta a Espanán. A spanyol körversenyen győztes kerekes szeptember 7-én adott mintájában az asztmás rohamok kezelésére és megelőzésére alkalmas szalbutamol magas szintjét, a megengedett érték kétszeresét mutatták ki.

Froome tagadta, hogy bármilyen szabályt megsértett volna, hiszen engedéllyel használja a készítményt, a Vueltán azonban elmondása szerint rosszabbodott az állapota, így csapata, a Sky orvosának javaslatára és engedélyével növelték a megszokott adagját.