Babos Tímea kínai tinédzser ellen kezdi az új évet

Babos Tímea
Babos Tímea az ünnepek alatt sem engedte el magát
Vágólapra másolva!
A 16 éves kínai Vang Hszi-ju lesz Babos Tímea ellenfele a 750 ezer dollár (194 millió forint) összdíjazású sencseni keménypályás tenisztorna első fordulójában.

A torna honlapja szerint a nyolcadik helyen kiemelt magyar játékos szabadkártyás ellenfele a világranglista 584. helyén áll. A mérkőzésre közép-európai idő szerint hétfő hajnalban kerül sor.

Amennyiben Babos továbbjut, a lengyel Magda Linette és a szlovák Jana Cepelova párharcának győztesével találkozik a második körben.

A szingapúri WTA-világbajnokság párosversenyét októberben - a cseh Andrea Hlavackova oldalán - megnyerő Babos csak egyesben indul a kínai tornán. A mezőnyben ott lesz a világranglista-vezető román Simona Halep, a címvédő cseh Katerina Siniakova, illetve a lett Jelena Ostapenko és a korábbi világelső orosz Marija Sarapova is.

Babos Tímea az ünnepek alatt sem engedte el magát Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Brunskill

Babos saját honlapján elmondta, hogy a közelmúltban csak december 24-én és 25-én pihent, egyébként tenisszel és erőnléti edzésekkel készült az új idényre. Tíz napig Budapesten, majd egy hétig Monacóban, két hétig pedig Dubajban tréningezett.

Már most is van eredménye a munkának, de ezt azért majd hosszabb távon lehet érzékelni" - nyilatkozta.

Hozzátette, a felkészülés utolsó hetében már érezte, hogy mindenben javul, ráadásul nagyon élvezte a játékot és az edzéseket.