Vágólapra másolva!
December közepén Koppenhágában, a rövidpályás Európa-bajnoksággal zárul az úszók versenyszezonja. Íme a versenyek helyszíne.

Napra pontosan két hónap múlva, december 13-án kezdődik (és 17.-ig tart) Koppenhágában a rövidpályás úszó Európa-bajnokság - írja közösségi oldalán a Magyar Úszó Szövetség. Az európai szövetség, azaz a LEN pénteken azt is megmutatta, hogy miképpen fest majd a nemrégiben átadott Royal Arena az bajnokság idején.

A LEN által kiadott hír szerint a 6500 férőhelyes arénában a szervezők az öt versenynap során legalább 25 ezer nézőt szeretnének látni, és ez nem is tűnik légből kapott tervnek, hiszen eddig már 14 ezer jegy talált gazdára. A házigazdák mellett a Sarah Sjöström újabb sikereiben (a svéd klasszis a nyári budapesti vizes vb-n három arany- és egy ezüstérmet nyert) bízó svédek a leglelkesebb jegyvásárlók.

A LEN a versenyzőknek is igyekszik kedvet csinálni, méghozzá megemelt pénzdíjakkal: így egy világcsúcs 10 ezer, míg egy új Európa-rekord 5000 eurót ér majd. A 12 legjobb eredményt elért férfi és női úszó között pedig nemenként 220 ezer eurót oszt szét a szövetség.

Két évvel ezelőtt Netanyában 11 arannyal, 3 ezüsttel és 1 bronzzal az éremtábla élén zárt a magyar küldöttség.