Vágólapra másolva!
Szombat este a vártnál kissé döcögősebbre sikerült Anthony Joshua (20-0-0, 20KO) aktuális címvédése, a Kubrat Pulev sérülése miatt csupán két hete beugró Carlos Takam (35-4-1, 27KO) ellen. Noha az IBF/WBA/IBO címek birtokosa, Joshua győzelméhez nem fért kétség, Takam remek bokszot bemutatva komolyan feladta a leckét fiatal ellenfelének.

Takam az első gongszótól folyamatos mozgásban volt, nem állt meg egy pillanatra sem jóval nagyobb ellenfele előtt, így nem adva esélyt annak, hogy elengedje hatalmas bombáit. Josha kedvetlennek tűnt a mérkőzés elején, támadásai lassúnak és pontatlannak bizonyultak és lábon is rendkívül lomhán mozgott, mondhatni cammogott Takam után.

A nem túl eseménydús nyitó etap után a 2. menetben Takam egy beugrással befejelte Joshua orrát, ami azonnal vérezni kezdett.

Anthony Joshua és Carlos Takam tíz menetet bokszoltak Forrás: AFP/Adrian Dennis

A 4. menetben Takam jobb szemöldöke felszakad, majd nem sokkal később egy szűk balhorogtól padlózott a francia. Joshua nem tudta igazán megfogni a franciát, viszont a folyamatosan Takam szemébe csordogáló vér jelentősen megnehezítette a dolgát, de a sarokban dolgozó segédek remek munkát végeztek és többnyire kontroll alatt tudták tartani a vérzést. A 7. menetben Takam másik szemöldöke is felszakadt, majd

a 10. menetben egy Joshua akciót követően Phil Edwards vezetőbíró kivette Takamot a küzdelemből és beszüntette a találkozót.

Érdekesség, hogy a mérkőzés előtt a 28 éves Joshua öltözőjében tiszteletét tette a Manchester United támadója, Zlatan Ibrahimovic. A svéd világsztár kedélyesen elbeszélgetett a bokszoló fenoménnal, és lehet, hogy jó tanácsokkal is szolgált neki. A 36 éves Ibra számára sem ismeretlen a harcművészet, mivel köztudottan feketeöves Taekwondós.

Zlatan Ibrahimovic pózol Anthony Joshua világbajnoki öveivel Forrás: 101greatgoals.com

Joshua feltöltött egy képet is az Instagram-oldalára, amit a következőképpen kommentált: „amikor az oroszlánok találkoznak."

When lions meet #AJBXNG

Anthony Joshua (@anthony_joshua) által megosztott bejegyzés,