Élő:

Nem csak a focisták felejtenek el adót fizetni

Horizontal OLYMPIC GAMES BASKETBALL
Former American boxer Floyd Mayweather attends a Men's quarterfinal basketball match between USA and Argentina at the Carioca Arena 1 in Rio de Janeiro on August 17, 2016 during the Rio 2016 Olympic Games. / AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Az ESPN információi szerint Floyd Mayweather fizetési határidőt kért az amerikai adóhatóságtól, hogy rendezze 2015-ös adótartozását.

A hírek szerint a Conor McGregor elleni csúcsmeccsre készülő ökölvívó a 2015-ös évben egyáltalán nem fizette be a közterheket, melyet éppen a McGregor elleni ütközet bevételéből szeretne rendezni.

Mint megannyi sportolónak, Floyd Mayweathernek is meggyűlt a baja az adóhatósággal Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Hogy pontosan menyi pénzről van szó, arról nincs információ, az viszont biztos, hogy a teljes összegen túl annak 7,5 százalékát is ki kell majd csengetnie a sportolónak.

Mayweather méltányossági kérelme azért meglepő, mert a hírek szerint a tartozás évében, 2015-ben csak a Manny Pacquiao elleni mérkőzést követően több mint 220 millió dollár ütötte a markát, a Forbes magazin pedig arról cikkezett, hogy a 40 éves sportember pályafutása során mintegy 700 millió dollárt kaszírozott.