Tíz éve futott utoljára ilyen lassan, de így is nyert Usain Bolt

athletics TOPSHOTS Horizontal
Usain Bolt of Jamaica celebrates after winning 100m "Salute to a Legend " race during the Racers Grand Prix at the national stadium in Kingston, Jamaica, on June 10, 2017. Bolt partied with his devoted fans in an emotional farewell at the National Stadium on June 10 as he ran his final race on Jamaican soil. Bolt is retiring in August following the London World Championships. / AFP PHOTO / Jewel SAMAD
Vágólapra másolva!
Usain Bolt ugyan - hozzá képest - közepesnél is jóval gyengébb időt futott 100 méteren, de ez most senkit nem zavart abban, hogy megünnepeljék a nyolcszoros olimpiai bajnok utolsó jamaicai fellépését.

Bolt a tiszteletére rendezett Salute to a Legend (Tisztelet a Legendának) elnevezésű viadalon állt rajthoz utoljára Jamaicában a kingstoni Nemzeti Stadionban.

A nyolcszoros olimpiai bajnok (Pekingben kettő - miután a váltó aranyát Nesta Carter doppingvétsége miatt elvették -, Londonban és Rióban három-három aranyérmet nyert a 100 és 200 méteren, valamint a 4x100 méteres váltóval) ezúttal 10:03 másodperces idővel is magabiztosan nyert - pedig ilyen lassan utoljára még 2007-ben futott, amikor komolyabban rááltt a rövidebb sprinttávra.

Lassan nézzék, hogy tovább tartson:

Célba érkezése után a szervezők tűzijátékkal búcsúztatták el az ország történetének legsikeresebb sportolóját. Bolt már korábban bejelentette tulajdonképpeni visszavonulását, biztossá téve, hogy az augusztusi londoni világbajnokság lesz az utolsó versenye.