Agassi ingyen edzi Djokovicot

tenisz, roland garros, novak djokovic
Serbia's Novak Djokovic dance with ball boys after he won against Argentina's Diego Schwartzman their tennis match at the Roland Garros 2017 French Open on June 2, 2017 in Paris. / AFP PHOTO / Lionel Bonaventure
Vágólapra másolva!
A vártnál nehezebben, de Novak Djokovic is bejutott a legjobb 16 közé a francia nyílt teniszbajnokságon. Az argentin Diego Schwartzman 7:5, 3:6, 6:3-ra vezetett a címvédő ellen a Philippe Chatrier stadionban, de két 6:1-es szettel gyorsan megnyugtatta a szurkolóit a 2. kiemelt.

Szenzációs párost hozott össze az Eurosport. André Agassit sikerült leültetni egy interjúra és az amerikait nem más kérdezte, mint Boris Becker.

Már találkoztak korábban, de akkor Marko Djokovic jelenléte véget vetett a csevegésnek:

Tehát, Novak Djokovic korábbi edzője faggatta a szerb jelenlegi mesterét, vagy inkább mentorát. Kiderült, hogy Agassi honorárium nélkül vállalta a megbízást, még a költségeit is maga fizeti és azt mondta Djokovicnak, addig segíti őt, amíg a belgrádi igényt tart rá, úgy érzi, hogy hasznos a jelenléte, a munkája.

"A saját időmből, a saját pénzemből"

Agassi szerint a tenisznek szüksége van a jó, a régi Djokovicra. Ő annyit kapott ettől a sporttól, hogy örül, ha visszaadhat valamit. Arról nem beszélgettek, hogy Agassinak milyen érzés lehet edzőként ülni a lelátón, és tehetetlenül nézni, ha a tanítványa szenved. Az első két fordulóban nem kellett ilyet átélnie az amerikainak, és valószínűleg ő maga sem gondolta, hogy pont Diego Schwartzman ellen fogja kellemetlenül éreznie magát (három éve, a US Openen 6:1, 6:2, 6:4-re verte őt Djoko.)

Djokovic még a negyedik játszmában is feszült volt egy kicsit, pedig akkor már látszott, hogy megtalálta a játékát. Ennek ellenére még kérdőre vonta az őt figyelmeztető vezetőbírót:

Ez most egy másik Schwartzman volt, és több mint két órán át, nem csak ellenállt, de dominált is a pályán. A szerb úgy érezte, mintha egy fal ellen teniszezne, ahonnan folyamatosan visszajön a labda. Igaz, a legfontosabb időszakban elfogyott a dél-amerikai, többet hibázott és már nem volt annyira éles.

Nagyon lelassult a pálya, a labda, az elmúlt napokhoz képest, és ez neki kedvezett"- magyarázta a meccs után Novak Djokovic