Vágólapra másolva!
A kilencszeres bajnok Rafael Nadal csonka mérkőzésen jutott be az elődöntőbe a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokságon, míg Piros Zsombor búcsúzott a juniorverseny nyolcaddöntőjében.

A spanyol sztár szerdán honfitársával, Pablo Carreno Bustával csapott össze, akit az első - 6:2-re elvesztett - szett végén hosszan ápoltak hasfalhúzódás miatt.

A viadal 20. kiemeltje aztán a második játszmában, alig 51 perc elteltével jelezte, hogy nem tudja folytatni.

A szombat óta 31 éves Nadal ezzel 22/1-re javította idei győzelmi mérlegét salakon, a Roland Garroson pedig immár 77/2-es mutatóval büszkélkedhet. A négy között a címvédő Novak Djokovic vagy az osztrák Dominic Thiem vár rá, akitől elszenvedte egyetlen idei vereségét salakon a római negyeddöntőben.

Rafael Nadal nem izzadt meg a negyeddöntőben Forrás: AFP/Lionel Bonaventure

Rafa Nadalt arra emlékeztette az egyik újságíró, hogy sok rekordot tart a Roland Garroson, de egy még mindig Björn Borg nevéhez kötődik. A legendás svéd, 1978-ban mindössze 32 game-et vesztett hét meccse alatt. Nadal most 22-nél tart.

"Ez már így egy pozitív verseny, sok ranglistaponttal és boldogsággal, de a legnehezebb rész csak most jön" – zárta rövidre a kérdést a spanyol.

jelentette ki Nadal, rá amúgy nem jellemző módon, hozzátéve, tudja mit kell teniszeznie ahhoz, hogy Thiem kényelmetlenül érezze majd magát a pályán.

Piros Zsombor búcsúzott a juniorverseny nyolcaddöntőjében

A januári Australian Open junior bajnoka az ausztrál Blake Ellis ellen lépett pályára,

és bár megnyerte az első szettet, végül 1 óra 17 perc alatt kikapott.

A negyedik helyen kiemelt, 17 éves Piros párosban még versenyben van a Roland Garroson.

A helyszínen beszélgettünk a tehetséges teniszezővel:

Eredmények:
Férfiak, negyeddöntő:
Nadal (spanyol, 4.)-Carreno Busta (spanyol, 20.) 6:2, 2:0-nál Carreno Busta feladta

Junior fiúk, nyolcaddöntő:
Blake Ellis (ausztrál)-Piros Zsombor (4.) 3:6, 6:1, 6:2