Nem lesz sima Sarapova visszatérése

Sarapova, Párizs
Párizs, 2014. június 8. Az orosz Marija Sarapova a bajnoki trófeával a párizsi Eiffel-torony előtt 2014. június 8-án, miután az előző napon 6-4, 6-7, 6-4 arányban legyőzte a román Simona Halepet a francia nemzetközi teniszbajnokság női egyesének döntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban. (MTI/EPA/Etienne Laurent)
Vágólapra másolva!
Egyáltalán nem biztos, hogy pályára léphet az idei Roland Garroson Marija Sarapova. 

A doppingvétség miatti eltiltását lassan letöltő orosz teniszező szabadkártyával lehet ott az április 24-én kezdődő stuttgarti salakpályás tornán, de nem az elejétől. Mivel ugyanis büntetése csak április 26-án jár le, a verseny első két napján be sem léphet a csarnokba. Riválisai azonban komoly fenntartásokkal fogadták a sportoló visszatérését.

- mondta a világranglista első helyezett német Angelique Kerber.

Angelique Kerbernek nem tetszik, hogy kivételeznek Sarapovával Forrás: AFP

Ennél is konkrétabban fogalmazott Caroline Wozniaczki, aki szerint az, hogy Sarapova szabadkártyával indulhat a versenyen

"a többi játékossal és a WTA-val szembeni tiszteletlenség."

A francia nyílt teniszbajnokságra viszont lehet, hogy nem lesz már ilyen sima az útja a 30 éves sportolónak. A Francia Teniszszövetség elnöke, Bernard Giudicelli szerint ugyanis erkölcsi kérdés, hogy engedik-e versenyezni a világranglista pont nélküli Sarapovát. A szervezet május 15-én dönt a kérdésben.

Kérdéses, hogy játszhat-e a párizsi salakon Forrás: AFP/2017 Getty Images/Joe Scarnici

Ha a francia szövetség nem adja meg a szabadkártyát a kétszeres Roland Garros győztesnek, akkor még mindig van esélye, hogy indulási jogot szerezzen. Ehhez azonban az kell, hogy megnyerje a stuttgarti tornát vagy legalább döntőbe kerüljön.