Vágólapra másolva!
2004 óta először fordul elő, hogy nem indul el a világbajnokságon Jeanette Ottesen, a dánok olimpiai bronzérmes, kétszeres világ- és Európa-bajnok úszónője. A 29 éves klasszis Budapest helyett inkább a decemberi, koppenhágai rövid pályás Eb-t célozza meg.

„A legutóbbi hat világbajnokságon részt vettem, azt hiszem, nincs szükségem arra, hogy még egy belekerüljön az önéletrajzomba" – nyilatkozta Jeanette Ottesen a dán TV2-nek.

„Az idei nagy célom a decemberi, hazai rendezésű, koppenhágai rövid pályás Európa-bajnokság lesz" – tette hozzá.

Jeanette Ottesen Forrás: Instagram/Jeanette Ottesen

Ottesen a 2011-es sanghaji vébén, 100 gyorson, két évvel később, Barcelonában 50 pillangón lett világbajnok, a legutóbbi, kazanyi világbajnokságon mindkét számban ezüstérmet szerzett. az Európa-bajnokságok történetében 2014-ben ért a csúcsra, Berlinben 100 pillangón és a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként nyert aranyérmet.

A dán vegyes váltóval a riói olimpia Rikke Möller Pedersen, Mie Nielsen és Pernille Blume társaként új Európa-csúccsal a harmadik helyen zárt.

Forrás: Instagram/Jeanette Ottesen

A rövid pályás világversenyeken még sikeresebb volt: négy vb-elsősége mellett eddig nyolcszor lett Európa-bajnok. A felnőtt világversenyeken eddig 50 érmet szerzett.

A sportoló elmondta, még nem tudja, meddig úszik versenyszerűen, de szeretne mással is foglalkozni, hogy a civil életben is megállja majd a helyét.

Forrás: Instagram/Jeanette Ottesen

„Nem tudom, mikor fejezem be a versenyzést. A dániai Eb-n még biztosan ott leszek, és előfordulhat, hogy ott intek búcsút. De valóban nem terveztem még meg előre semmit" – mondta.