Vágólapra másolva!

Kislányt molesztálhatott a vébére érkezett indiai sportoló

Azzal vádolják, hogy gyereket molesztált Tanveer Hussain indiai hófutó, akinek pénteken New Yorkban megtartották a meghallgatását.

A 24 éves sportoló a világbajnokságra érkezett, és bár elsőre az amerikai nagykövetség Újdelhiben nem adott neki vízumot, de végül másodjára megkapta, írta a Fox News.

A vébét február 24-én és 25-én rendezték meg Saranac Lake-en. Hussaint azzal gyanúsítják, hogy

a világbajnokság helyszínén egy 12 éves kislányt megcsókolt, benyúlt a ruhája alá, és intim területen simogatta.

Azzal védekezik, hogy követte a kislány

Az eset állítólag hétfőn történt, szerdán tartóztatták le a sportolót, pénteken pedig a New York-i bíróság a meghallgatását is megtartotta.

Hussain ügyvédje, Brian Barrett csupán ennyit nyilatkozott a tárgyalás után: "Jó állapotban van, és kész szembeszállni a vádakkal. Az ügyről csak annyit mondhatok, hogy a lány egész héten követte őt." A helyi rendőrfőnök viszont azt mondta, ez így nem állja meg a helyét, hiszen a közönség folyamatosan újabb helyszínekre ment, hogy lássák az egyes versenyszámokat, így a "követés" kifejezésnek nincs értelme ebben az esetben. Annyit megerősített, hogy a sportoló és a kislány szöveges üzeneteket küldtek egymásnak.

Demokrata politikusok segítettek a vízumban

Két demokrata szenátor irodája segédkezett abban, hogy Hussain végül megkapja a vízumot, egyikük Chuck Schumer, a szenátus kisebbségi (ellenzéki) vezetője. Azt mondták, előfordul, hogy egyes vízumkérelmeknél segítenek, ha megkérik őket, például, mint ebben az esetben is, ha egy sportoló szerepléséről van szó, ha viszont igazak a vádak, akkor Hussain

példás büntetést érdemel.

Egy republikánus szenátor szerepe is felmerült, de az ő irodája azt közölte, ők csak rákérdeztek, miért nem kapott először vízumot a sportoló, később nem avatkoztak már az ügybe.