Váratlan pofonba szaladt bele Wawrinka

2016 US Open - Day 2 GettyImageRank1 SPORT HORIZONTAL Residential District TENNIS USA New York City AUSTRALIA Bosnia and Hercegovina ADULT Queens - New York City Winning COMMEMORATION Men Photography Grand Slam Individual Event Flushing - Queens USTA Nati
NEW YORK, NY - AUGUST 30: Damir Dzumhur of Bosnia and Herzegovina celebrates after defeating Bernard Tomic of Australia in his first round Men's Singles match on Day Two of the 2016 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 30, 2016 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. Andy Lyons/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A címvédő Stan Wawrinka óriási meglepetésre az első fordulóban kiesett a 2,5 millió dollár összdíjazású dubaji keménypályás férfi tenisztornán.

A második helyen kiemelt svájci játékost - a US Open címvédőjét - a világranglistán 77. bosnyák Damir Dzumhur búcsúztatta két szettben.

Dzumhur győzelme azért is számít nagy tettnek, mert a 24 éves teniszező egyrészt még soha nem győzött le ilyen előkelő helyen rangsorolt játékost, mint a világranglistán 3. svájci, másrészt ez volt az első mérkőzése egy ATP 500-as tornán.

Damir Dzumhur Forrás: AFP/2016 Getty Images/Andy Lyons

Arról már nem is beszélve, hogy milyen nagyot harcolt a bosnyák sportoló, aki úgy húzta be a meccset, hogy az első szettben pillanatok alatt került 0-3-as hátrányba - innen tudott fordítani és 72 perc alatt nyerni.

A nagy nevek közül Roger Federer (3. kimelt), Gael Monfils (4.) és Roberto Bautista (6.) is ott van már a második fordulóban, ahová követheti őket a világelső Andy Murray is, ha legyőzi a tunéziai Malek Dzsazirit.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Dzumhur (bosnyák)-Wawrinka (svájci, 2.) 7:6 (7-4), 6:3
Donszkoj (orosz)-Juzsnij (orosz) 6:4, 6:4