Fucsovics elődöntős a pesti challenger-tornán

Fucsovics Márton magyar teniszező
Fucsovics Márton magyar teniszező. Kétszeres junior Grand Slam-bajnok. Nyolcszor nyert magyar bajnokságot, csapatban aranyérmet szerzett az Európa-bajnokságon. 2010 novemberében Junior Prima díjban részesült. 2017.02.06.
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton két szettben legyőzte a nyolcadik helyen kiemelt olasz Luca Vannit a budapesti 64 ezer euró összdíjazású ATP-challenger férfi tenisztorna negyeddöntőjében.

Fucsovics: Estére összeszedem magam - videointerjú a győzelem után

Az egyesben utolsóként állva maradt magyar játékos - aki 163. a világranglistán - az ATP-rangsor 148-adikjával csapott össze pénteken a BOK (volt Syma) Csarnokban, pályafutása során először. A hazai közönségkedvenc a hét folyamán átmentette remek formáját a hétvégi, pozsonyi Davis Kupa-párharcból, amikor két egyes és páros mérkőzését is megnyerte, és sem az olasz Lorenzo Giustino, sem a német Mathias Bachinger ellen nem vesztett szettet.

A szerda óta 25 éves nyíregyházi játékos végig irányított az első játszmában, kihasználta, hogy 198 centis ellenfele lassabban mozog a pályán, és remek megoldásokat mutatott be. A 6:3-ra hozott szett után, 2:2-nél vette el Vanni adogatását, majd rögtön "semmire" elvesztette a sajátját. Aztán 5:5-nél három remek fogadással ismét brékelt, és könnyedén kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 23 percig tartott.

"A második szettben volt egy kisebb hullámvölgy, de összességében megcsináltam, amit akartam. Ruudról annyit tudok, hogy hátulról stabilan játszik, ha kitart a mostani formám, akkor őt is meg tudom verni" - mondta Fucsovics, akinek ellenfele a szombaton 15 órakor kezdődő elődöntőben Casper Ruud lesz. A norvég játékos a világranglista 216. helyén áll.

Korábban a torna egyik sztárja, a volt top 10-es osztrák Jürgen Melzer legyőzte a címvédő román Marius Copilt, míg az orosz Alekszej Vatutyin meccslabdánál kettős hibát ütött, majd rövidítésben elvesztette a negyeddöntőt Ruud ellen.

Budapest, negyeddöntő:
Fucsovics Márton-Luca Vanni (olasz, 8.) 6:3, 7:5
Jürgen Melzer (osztrák)-Marius Copil (román, 3.) 6:4, 6:4
Edward Corrie (brit)-Yannick Maden (német) 6:4, 6:4
Casper Ruud (norvég)-Alekszej Vatutyin (orosz) 6:2, 4:6, 7:6 (7-5)

Borsosék búcsúztak

Borsos Gábor oldalán a bosnyák Mirza Basiccsal búcsúzott a párosok elődöntőjében. A szabadkártyás duó egy horvát, német kettőssel szemben maradt alul.

páros, elődöntő:
Dino Marcan, Tristan-Samuel Weissborn (horvát, német, 3.)-Borsos Gábor, Mirza Basic (magyar, bosnyák) 7:5, 6:3