Vágólapra másolva!
A férfi és a női lesiklás hétfőre kiírt edzésének törlésével "kezdődött meg" a svájci St. Moritzban a hivatalosan kedden rajtoló alpesi sí-világbajnokságon. A férfi lesiklás egyik esélyese pedig máris visszalépett.

A nemzetközi szövetség (FIS) azért kényszerült erre a lépésre, mert éjjel túl sok hó esett, napközben pedig erős szél is várható, elsősorban a pálya felső részén.

Amikor már mindenki készen állt...

Az olaszok vb-győztes síelője, Christof Innerhofer nyugodtan fogadhatja a fenti hírt, ő ugyanis egy sérülés miatt már biztosan nem versenyezhet a mostani szezonban, így a vb-n sem.

Az olasz szövetség hétfői tájékoztatása szerint a gyors számokra specializálódott 32 éves síző bal szárkapocscsontjában hajszáltörés keletkezett.

"Túl kockázatos lenne ilyen sérüléssel versenyezni" - kommentálta a döntést Innerhofer, aki a 2011-es vb-n megnyerte a szuper-óriásműlesiklást, kombinációban ezüst-, lesiklásban pedig bronzérmes volt, majd a 2014-es szocsi téli olimpián lesiklásban lett második, kombinációban pedig harmadik.

A férfiak lesikló versenyét szombaton, a nőkét pedig vasárnap rendezik, addig még lesz lehetőségük az edzésre az indulóknak.