Varázslatok is kellettek Federer győzelméhez

Australian Open tennis / Federer
Roger Federer of Switzerland reacts after winning his 4th round against Kei Nishikori of japan at the Australian Open tennis tournament in Melbourne, Australia on Jan. 22 2017. Federer won by 6-7(4), 6-4, 6-1, 4-6, 6-3. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Tomas Berdych után egy másik top 10-es teniszezőt is elbúcsúztatott az idei Australian Opentől Roger Federer. A Melbourne-ben négyszer győztes svájci lassan kezdett Nisikori Kei ellen, de aztán gyorsan felpörögve, 6:7, 6:4, 6:1, 4:6, 6:3-ra verte a 27 éves japánt. A keddi negyeddöntőben Andy Murray helyett Mischa Zverevvel találkozik a bázeli, míg Stan Wawrinka a francia Jo-Wilfried Tsonga ellen folytathatja a legjobb nyolc között. 

„Nagy rajongója vagyok a játékának. Övé az egyik legjobb fonák. Szeretem, ahogy keresztbe lövi az alapvonalra. Hihetetlen gyorsak a lábai és erős fejben. Ha elkapja a ritmust, nehéz megállítani. Ez egészen más mérkőzés lesz, mint Tomas ellen. Nagyon komoly tesztre számítok"- mondta Roger Federer még pénteken az ötödik kiemelt Nisikori Keiről, illetve kettejük találkozójáról.

Federer öröke Nisikori ellen Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Masahiro Sugimoto

Azt is elárulta, hogy önmagát is meglepte a teljesítményével és szívesebben játszik a legjobbak ellen, mert őket ismeri, tudja, mit kell teniszeznie. Legutóbb 2015-ben mérkőztek a szezonzárón, Londonban, akkor Federer győzött, de az eddigi hat meccsükből kettőt is megnyert a japán.

A címvédő után a világelső is kiesett az AusOpenen

A svájci győzelme a 13. Australian Open- és összesen a 49. Grand Slam-negyeddöntőt jelentette volna neki, mindkettő rekord a maga kategóriájában. Amikor Nisikori Kei gyorsan elhúzott 5:1-re az első játszmában, néhányan talán arra gondoltak, szegény Roger Federer...

A svájci azonban nem sajnálkozott, inkább a japán után eredt és utol is érte.

A rövidítést ugyan elvesztette, de a folytatásban egyre többet varázsolt. Szenzációsan szervált és a pálya bármelyik szegletéből képes volt meglepő, pontot érő megoldásra.

Ilyen ütései voltak Federernek:

Egy kisebb megingása volt a negyedik szett elején, de egyébként géniuszhoz méltó előadással szórakoztatta a közönséget és győzte le az ötödik kiemelt Nisikori Keit 3 óra 24 perces csatában.

Australian Open, férfi nyolcaddöntő:
Federer (sávjci)-Nisikori (japán) 6:7, 6:4, 6:1, 4:6, 6:3