Bienerth: Dolgozni jöttem, remélem, befogad az úszócsalád

Gyárfás Tamás; Bienerth Gusztáv
Budapest, 2017. január 8. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) új elnöke megválasztása után a MÚSZ rendkívüli közgyűlésén 2017. január 8-án. Bienerth Gusztáv - aki a 24 év után leköszönő Gyárfás Tamást váltja a poszton - korábban a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és a Magyar Kézilabda Szövetségnél is dolgozott, jelenleg a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alelnöke, s turizmusért felelős kormánybiztos. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Bienerth Gusztávot kívülről jött emberként, egyhangúlag választották meg a közgyűlésen a Magyar Úszószövetség elnökének. Székfoglalójában a sportolók, az edzők és a budapesti világbajnokság fontosságát hangsúlyozta.

"Köszönöm a szövetségnek, hogy demokratikus körülmények között megválasztott elnöknek" - kezdte a Gyárfás Tamást 23 év után váltó új elnök.

Akik engem támogattak, azok úgy gondolják, hogy egy kívülről jött ember, akinek három évtizedes gyakorlata van bonyolult és nagy szervezetek irányításában, egy megfelelő jelölt arra, hogy békét hozzon az úszótársadalomban."

Bienerth Gusztáv a Magyar Úszószövetség új elnöke Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Bienerth kijelentette: sok teendőjük van, és azon lesz, hogy a vizes világbajnokságot sikerrel megrendezzék.

"Ez akár a 2024-es budapesti olimpiai pályázatnak a főpróbája is lehet.

Dolgozni jöttem, remélem, hogy a magyar úszósport családja nemcsak szavazatával, hanem egyéb módon is befogad, én nyitott vagyok az együttműködésre. A legfontosabb az egység létrehozása, a sorok zárása."

Hosszú Katinka vajon kire szavazott? Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Az új elnök kiemelte azt is, hogy a sportolókkal, az edzőkkel és a klubokkal folyamatosan egyeztetni fognak, negyedévente szakmai fórumot tartanak majd.

Idő nincs, feladat van

A közgyűlésen Bienerth még a megválasztása előtti felszólalásában így fogalmazott: "Az élsportolók megfogalmazták, hogy miben szeretnének előrelépést, hét pontjukkal egyetértek, támogatom, és a programom részét képezik. Elnökként azon leszek, hogy

kizárólag titkos szavazás legyen minden közgyűlésen,

még akkor is, ha csak egy jelölt lesz.

Bienerth Gusztávot ünneplik a megválasztása után Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Ha most megválasztanak, akkor 15 perccel a közgyűlés után, már itt leülünk az elnökségi tagokkal egyeztetni, hétfőn pedig minden tagszervezetünk fog tőlem egy levelet kapni. Idő nincs, feladat van."

Ennek megfelelően a közgyűlés után el is vonult az elnökséggel az ígért egyeztetésre.