A halál torkából menekült meg Djokovic cuki legyőzője

tennis Horizontal
Serbia's Novak Djokovic (R) shakes hands with Uzbekistan's Denis Istomin after defeat during their men's singles second round match on day four of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 19, 2017. / AFP PHOTO / PETER PARKS / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
Egészen mélyről küzdötte fel magát Gyenyisz Istomin, az Australian Openen a címvédő Novak Djokovicot kiejtő üzbég teniszező évekig nem tudott rendesen sétálni sem. Mára a játékostársak egyik kedvence lett.

Gyenyisz Istomin pályafutása első Grand Slam-meccsén 11 éve a pályafutása csúcsán járó Roger Federert kapta az Australian Openen, mindössze hét játékot tudott ellene nyerni, az idén pedig kiejtette a címvédő Novak Djokovicot. A 30 éves üzbég játékos a nyolcaddöntőbe jutással karrierje legjobb GS-tornáját futja, pedig 16 évvel ezelőtt még az élete is veszélybe került.

Djokovic is csak gratulálhatott neki Forrás: AFP/Peter Parks

Istomin 2011-ben komoly autóbalesetet szenvedett, miközben egy Future-tornára tartott. Az orvosok szerint a csodával határos módon élte túl az ütközést, megúszta egy lábtöréssel, de így is három és fél hónapot töltött a kórházban.

- emlékezett vissza a teniszező az ESPN-nek. - Aztán egyszer csak elkezdtem szépen járni, előkaptam a teniszütőmet is, és két év után újra játszottam. Elindultam néhány kisebb tornán Oroszországban, volt is olyan, amelyet megnyertem. Anyám biztatott is, hogy küzdjek keményen, visszatérhetek" - mondta Istomin, akinek - a férfi mezőnyben szinte egyedülálló módon - az édesanyja, Klaudiya Istomina az edzője.

Az édesanyja az edzője Forrás: DPPI/Ella Ling

Istomin elárulta, hogy soha nem gondolta, hogy valaha ezen a szinte fog játszani, csupán néhány Future-tornán szeretett volna elindulni. "Nem volt különösebb célom, csak élveztem, hogy ismét játszhatok. A balesetem előtt az első számú üzbég teniszező voltam, de utána nem bíztak abban, hogy visszatérhetek, teljes joggal.

Pénzem sem volt utazni a tornákra,

szóval nagyon mélyről kellett visszajönnöm, de ahogy jöttek az eredmények, úgy jöttek a szponzorok is."

Azóta több mint 4 millió dollárt teniszezett össze, és az egyik legkedveltebb játékos lett az öltözőben, Federer a minap így nyilatkozott róla: "Gyenyisz szuper cuki."

Az egyik legkedveltebb játékos Forrás: DPPI/Ella Ling

"Ez egy kicsit furcsán hangzott - reagált nevetve Istomin. - Valóban nagyon kedves vagyok mindenkivel, és nagyon tisztelek minden játékostársamat,

legyen az Roger Federer vagy a világranglista 200. helyezettje.

Igyekszem mindenkinek előre köszönni, néhány szót váltani mindenkivel."

A régóta keringő pletykára, miszerint 11 lábujja van, az ESPN-nek adott interjúban reagált: "Nem, ez nem igaz. A lábméretem 13-as, de ugyanannyi lábujjam van, mint mindenki másnak."

Istomin az Australian Open nyolcaddöntőjében Dimitrovval küzd meg a nyolc közé kerülésért.