Vágólapra másolva!
Az egykori profi Európa-bajnok ökölvívó, a két és fél hete kómában fekvő Eduard Gutknecht megsegítésére hívta fel a figyelmet a Felix Promotion. A profi bokszistálló a december 17-i, budapesti évzáró gáláján gyűjtést szervez Balzsay Károly egykori ellenfelének.

Gutknechtet november közepe óta egy londoni klinikán ápolják, miután a George Groves ellen pontozással elvesztett címmérkőzését követően rosszul lett. Fejsérülése miatt életmentő műtéten esett át, de azóta is kómában van.

"Néhány évvel ezelőtt a német ökölvívás szereplői, Peter Hanrahts menedzserrel és a többszörös világbajnok Jürgen Brähmerrel az élén, összefogtak és az akkor beteg Balzsay Károly számára gyűjtést szerveztek. Úgy gondolom most is hasonló összefogásra lenne szükség egy remek sportemberért. A segítségnyújtás nemes gesztusa mellett arról se feledkezzünk meg, hogy a németek anno egy emberként álltak a magyar ökölvívó ügye mellé!" - mondta Rácz Félix.

Eduard Gutknecht Forrás: Felix Promotion

Gutknechtet jól ismerheti Balzsay is, hiszen 2009. december 4-én, az ausztriai Söldenben a WBO nagyközépsúlyú interkontinentális címéért összemérték erejüket, de végül az Universum háziversenyét a német megosztott pontozással győzött.