Klicsko a Wembley Stadionban csaphat össze a brit K.O. királlyal

KLICSKO, Volodimir
London, 2016. december 14. Az ukrán Volodimir Klicsko, a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség, az IBF, a Boksz Világszövetség, a WBA és a Nemzetközi Ökölvívó Szervezet, az IBO korábbi profi nehézsúlyú bajnoka (j) és a brit Anthony Joshua, a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség, az IBF nehézsúlyú világbajnoka sajtóértekezleten vesz részt Londonban 2016. december 14-én. A 40 éves Klicsko és a 27 éves Joshua 2017. április 29-én mérkőzik az IBF világbajnoki címéért a londoni Wembley Stadionban. (MTI/EPA/Andy Rain)
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Klicsko és Anthony Joshua 2017. április 29-én a londoni Wembley Stadionban csap össze az IBF és a WBA nehézsúlyú övéért.

A Londonban tartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy az ukrán Vladimir Klicskó Tyson Fury helyett egy másik angol bokszolóval, a nehézsúly új üstökösével, a londoni olimpia bajnokával, Anthony Joshuával fog összecsapni. Nem is akárhol, hanem Európa egyik legnagyobb futballstadionjábam, a 9000 férőhelyes Wembley-ben.

Az ukrán Vlagyimir Klicsko, a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség, az IBF, a Boksz Világszövetség, a WBA és a Nemzetközi Ökölvívó Szervezet, az IBO korábbi profi nehézsúlyú bajnoka (j) és a brit Anthony Joshua, a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség, az IBF nehézsúlyú világbajnoka Forrás: MTI/EPA/Andy Rain

A mérkőzésre azok után kerülhet sor, hogy az eredetileg előbb 2016 nyarára, majd ez év októberére kiírt Fury-Klicskó visszavágó a brit kábítószerhasználatért foganatosított letartóztatása miatt kútba esett.

A 27 éves Joshua a nehézsúly új reménysége. 198 centis magassághoz tökéletesen kidolgozott test társul, ráadásul egy iskolázott bokszoló, aki csak 2008-ban kezdett el bokszolni, de 2010-ben már brit bajnok, egy évvel később vb-ezüstérmes, majd Londoban olimpiai bajnok lett.

Verhetetlen

Ezek után profinak állt, és az eddigi 18 mérkőzéséből valamennyit kiütéssel nyerte meg. Három menetnél többet csupán két alkalommal töltött a ringben, Dillian Whyte és Dominic Breazeale is a hetedik menetben adta meg magát.

A sajtótájékoztatón 40 éves ukrán kihívó felvázolt egy öt lépéses programot, melynek legfontosabb eleme, hogy – Muhammad Alihoz hasonlóan – háromszoros profi nehézsúlyú világbajnok legyen.

„Miután megnyertem ezt a meccset segíteni fogok Joshuának a visszatérésben" – fogalmazott kissé homályosan az ukrán. Az viszont egyértelmű volt, hogy a meccs előtt olyan kesztyű partnereket fog keresni, akik akár valós kihívói is lehetnének, és, akik „ki akarnak ütni az edzéseken".