Federer egyszer még a csúcsra érhet

Roger Federer, tenisz
Switzerland's Roger Federer gestures during his men's singles semi-final match against Serbia's Novak Djokovic on day eleven of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 28, 2016. AFP PHOTO / GREG WOOD
Vágólapra másolva!
Korábbi edzője, Stefan Edberg szerint Roger Federer, a svájciak klasszis teniszezője még képes lehet nagy eredményt elérni, noha 2002 óta először nincs a legjobb tíz között a világranglistán.

A 35 éves sztárjátékos legutóbb júliusban lépett pályára, azóta pihen és megpróbál teljesen felépülni a térdműtéte után, hogy megfelelő állapotban legyen a januári Australian Openen.

A rangsorban jelenleg 16. Federer legutóbb 2012-ben, Wimbledonban nyert Grand Slam-tornát, és sokak szerint ezt az eredményt már nem tudja megismételni. A korábbi világelső Edberg azonban nem ért egyet ezzel.

Forrás: AFP/Greg Wood

"Az elmúlt években sikerülhetett volna neki, nagyon közel állt hozzá" - mondta az 50 éves svéd szakember. "Az idő múlásával persze egyre nehezebb dolga lesz, hiszen már nem fiatal, de van remény.

Federer és Edberg 2014 elejétől két évig dolgozott együtt.