Babos: Nem a véletlen műve volt az idei év

2016 US Open - Day 6 GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Residential District Hungary Romania TENNIS USA New York City ADULT Queens - New York City Women Photography Facial Expression Grand Slam Individual Event Flushing - Queens USTA National Tennis Center
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 03: Timea Babos of Hungary reacts against Simona Halep of Romania during her third round Women's Singles match on Day Six of the 2016 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 3, 2016 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. Mike Hewitt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Babos Tímea megkezdte a felkészülést a következő szezonra. A 23 éves teniszező ezen a héten Budapesten gyakorol, utána karácsonyig már Franciaország lesz az edzések helyszíne.

"Az, hogy a világranglistán a legjobb harmincban végeztem és hatszor javítottam karriercsúcsot, fantasztikus érzés! Ez nyilván rettentően motiváló a következő szezonra" - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Babos, aki profi pályafutása eddigi legjobb szezonját zárta, ugyanis

az év kezdetén 70., majd a US Open után 25. volt, jelenleg pedig 28. a világranglistán.

A soproni játékosnak jó esélye van arra, hogy januárban kiemelt legyen a melbourne-i Australian Openen.

Sajtótájékoztató a téli felkészülés kezdetén

Babos azt mondta: reményei szerint ez még csak az út kezdete. Kifejtette: két és fél évvel ezelőtt kezdte el a közös munkát edzőjével, Thomas Drouet-vel, s azóta folyamatosan jön fel a ranglistán.

Nem egy-két komoly munka eredménye, hanem a folyamatos erőfeszítéseké. Bármi is történt, jó vagy éppen rossz, mindig komolyan dolgoztunk. Két és fél évvel ezelőtt rátértem egy jó útra, kisebb botladozásokkal, de haladok előre. Csakis az lehet a célom, hogy ne térjek le erről az útról!" - mondta Babos, aki a US Openen bejutott a harmadik fordulóba, ez először sikerült neki Grand Slam-tornán.

Első az egyes

Szó esett a párosról is, amiben több változás is lesz az idei szezonhoz képest. Babos a mögöttünk hagyott idényben a kazah Jaroszlava Svedova oldalán döntős volt Wimbledonban, jövőre viszont már az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova lesz a társa.

Babos Tímea minden ütésében benne van a munka Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mike Hewitt

A magyar játékos úgy tervezi, hogy a korábbinál kevesebb, 10-12 versenyen indul majd párosban – mint mondja "nagyon megterhelő játszani sorozatban a topjátékosok ellen. Az idei év nagyon nehéz volt, az év végére én is alaposan elfáradtam.

A sajtótájékoztatón jelen volt a jelenlegi legjobb magyar teniszezőt pályafutása kezdetétől támogató MOL is, melynek képviseletében Szollár Domokos kommunikációs igazgató elmondta, hogy sporttámogatóként a vállalat "egyik célja az, hogy a kezdetektől egészen a csúcsig kísérjen el egy sportolót, és Timi karrierje tökéletesen szimbolizálja ezt."

Babos januárban a kínai Sencsenben kezdi meg 2017-es szereplését (az idei szezont is Kínában, a csuhaji WTA Elite Trophyn fejezte be), majd következnek az ausztráliai tornák, melyek közül a legfontosabb, természetesen, a melbourne-i Australian Open lesz január 16. és 29. között.