Sarapova áprilistól teniszezhet

Marija Sarapova, tenisz
Russia's Maria Sharapova serves during her women's singles match against Serena Williams of the US on day nine of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 26, 2016. AFP PHOTO / PETER PARKS--
Vágólapra másolva!
A nemzetközi Sportdöntőbíróság csökkentette Marija Sarapova eltiltását, így az ötszörös Grand Slam-bajnok orosz teniszező április 26-tól ismét versenyezhet. A CAS-döntésről Samil Tarpiscsev, az orosz szövetség elnöke számolt be kedden.

A volt világelső, akit a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) júniusban két évre tiltott el doppingvétség miatt, azért fordult a lausanne-i testülethez, mert szerinte a vizsgálat bizonyította, hogy nem teljesítményfokozás céljából használt tiltott szert, illetve azt is, hogy tudtán kívül doppingolt.

A 29 éves Sarapova az elsők között bukott meg a decemberben tiltólistára került meldonium nevű szerrel. Doppingtesztje januárban, a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokságon lett pozitív.

Forrás: AFP/Peter Parks

Azzal védekezett, hogy a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála. A családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni.