Babos hajszálra volt attól, hogy kiejtse a US Open egyik esélyesét

Babos Tímea
Flushing Meadows, 2016. szeptember 1. Babos Tímea a holland Richel Hogenkamp ellen játszott mérkőzésen az amerikai nemzetközi teniszbajnokság női egyesének második fordulójában a New York állambeli Flushing Meadowsban 2016. szeptember 1-jén. (MTI/AP/Seth Wenig)
Vágólapra másolva!
Babos Tímea fantasztikusan játszott, mégis kikapott a világranglista ötödik helyén álló román Simona Haleptől az US Open női egyesének harmadik fordulójában.

Az első szettben Babos rendkívül megszeppenten játszott az egyik centerpályán, az Arthur Ashe Stadionban, az ötödik kiemelt Halep pedig 24 perc alatt be is húzta a játszmát 6:1-gyel.

A 31. helyen rangsorolt Babos azonban a következő felvonásra megnyugodott, sokkal magabiztosabban kezdett el játszani, és sorozatban vette el a papíron jóval esélyesebb román teniszezőnő adogatásait, végül 42 perc alatt 6:2-re meg is nyerte a szettet.

Babos megizzasztotta Halepet Forrás: MTI/AP/Seth Wenig

A döntő játszmában ismét azonnal elvette Halep szerváját, zsinórban negyedszer, de jött egy hullámvölgy Babosnak is. Elveszítette az adogatójátékát, és 4:3-as Halep-vezetésnél több breaklabdája is volt a magyar játékosnak, aki azonban mindegyiket hárította, és kiegyenlített 4:4-re.

Halep ezután 5:4-re vezetett, Babos adogathatott, 40-15-re is vezetett, de a román fordított, és úgy húzta be a szettet 6:4-gyel, hogy Halep meccslabdájánál Babos kettős hibát ütött.

"Nagyon jól játszott az ellenfelem, az elején sokat hibázott, de utána keményeket ütött, és sokat mozgott. A döntő szettben 3:1-re is vezetett, tudtam, hogy nagyon nehéz lesz a végén mindkettőnknek, de nem adtam fel, küzdöttem és nyertem" - mondta Halep a meccs után.

US Open, női egyes, 3. forduló:
Halep (román, 5.)–Babos (magyar, 31.) 6:1, 2:6, 6:4