Babos: Életem teniszét játszottam

Babos Tímea
Flushing Meadows, 2016. szeptember 1. Babos Tímea a holland Richel Hogenkamp ellen játszott mérkőzésen az amerikai nemzetközi teniszbajnokság női egyesének második fordulójában a New York állambeli Flushing Meadowsban 2016. szeptember 1-jén. (MTI/EPA/Ray Stubblebine)
Vágólapra másolva!
Babos Tímea ugyan három szettben kikapott a US Open harmadik fordulójában női egyesben a világranglista ötödik helyén álló Simona Haleptől, de örül annak, hogy megtört a Grand Slam-fóbiája.

"Amennyire nehezen indult a meccs, és nem tudtam, mit kezdjek ellene, annyira feljavultam, és jól kezdtem játszani. Egy nagyon magas színvonalú meccs volt.

Életem egyik legjobb tenisze volt, amit valaha játszottam" – idézte saját honlapja Babost.

Babos fantasztikusan játszott Halep ellen Forrás: MTI/EPA/Ray Stubblebine

"Emiatt boldog lehetek, de természetesen szomorú is vagyok, hogy nem nyertem. Fizikailag nem volt egyszerű meccs, tízből hét labdamenet hosszú, elég zűrös volt. El is fáradtam, de ilyen a tenisz. Próbálok regenerálódni a páros előtt.

Végre egy kicsit megtört a Grand Slam-fóbia, tudtam Grand Slamen is jól játszani! Ez nagyon motiváló és pozitív a jövőre nézve" – tette hozzá a magyar játékos.