Januártól újra versenyezhet Sarapova?

Marija Sarapova, tenisz
Russia's Maria Sharapova serves during her women's singles match against Serena Williams of the US on day nine of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 26, 2016. AFP PHOTO / PETER PARKS--
Vágólapra másolva!
Az Orosz Tenisz Szövetség (RTF) elnöke szerint akár már januárban visszatérhet a pályákra az ötszörös Grand Slam-győztes Marija Sarapova, akit a nemzetközi szövetség (ITF) június elején két évre tiltott el.

"Minden decemberben dől el, lehetetlen biztosra mondani, de azt hiszem, januárban már újra versenyezhet majd" - nyilatkozta az orosz ITAR-TASSZ hírügynökségnek Scsamil Tarpiscstcsev RTF-elnök.

A volt világranglista-vezető orosz játékos a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, miután az ITF eltiltotta. A 29 éves játékos úgy véli: a vele szemben lefolytatott vizsgálat bizonyította, hogy nem teljesítményfokozás céljából használt tiltott szert, illetve azt is, hogy tudtán kívül doppingolt.

Forrás: AFP/Peter Parks

Sarapova az egyik első volt azok között, akik a decemberben tiltólistára került meldonium nevű szerrel buktak meg. Doppingtesztje januárban, a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokságon lett pozitív. Azzal védekezett, hogy a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála. A családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni.

A CAS döntése szeptember 19-re várható.