Vágólapra másolva!
Szabó József, vagy ahogy mindenki ismeri, Joe bevallotta, bár doppinggal nem tömték őket, de a fizikai fenyítés elfogadott dolog volt az uszodában az ő idejében. Ma már más állapotok vannak, tette hozzá.

"Harminc-negyven éve, ha nem is bevett, de elfogadott módszer volt a testi fenyítés – mondta a Borsnak az olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok mellúszó klasszis, Szabó Joe.

"Széchy Tamás megkérdezte édesapámat, hogyan szokott megfenyíteni. Apám köpni-nyelni nem tudott, hiszen – bár rossz gyerek voltam – életében nem ütött meg. Tamás bácsinak azonban ott volt a hírhedt sárga botja, amellyel komolyabb teljesítményre ösztökélt bennünket. Amikor naponta a teljesítőképességed határait feszegeted,

nem biztos, hogy hatásos a „Légy szíves, ússz gyorsabban!” mondat

- mondta a bulvárlapnak az Úszó Hírességek Csarnokába is beválasztott sportoló.

Szabó Joe, Szabó József Forrás: Wikimedia Commons

"Egy idő után kialakult bennünk a sárga bottal kapcsolatos feltételes reflex. Széchy csak a rajtkőre tette a botját, és már ez komolyabb erőfeszítésekre sarkallt minket."

Szabó szerint sokat változott a világ, a mostani úszógeneráció tagjai már nem ilyen utánpótlásképzésben nőttek fel.

Gyurta Daniék már nem ilyesféle módszerrel készülnek. És az nem igaz, hogy minket doppinggal tömtek. Semmit nem kaptunk, számtalanszor ellenőriztek minket is."