Sarapova arrogáns és beképzelt

Dominika Cibulkova, Marija Sarapova, tenisz
Slovakia's Dominika Cibulkova (L) shakes hands with Russia's Maria Sharapova during a French Open tennis quarter final match on June 2, 2009 at Roland Garros Stadium in Paris. The event, the second Grand Slam tournament of 2009, runs from May 25 to June 7, 2009.
Vágólapra másolva!
Kevesen álltak ki Marija Sarapova mellett, miután egy hónapja kiderült, megbukott az ausztrál nyílt teniszbajnokság egyik doppingvizsgálatán. Kiderült, hogy az orosz klasszisnak nem volt barátja a sportágon belül.

Marija Sarapova, az oroszok korábbi világelső teniszezője március 7-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pozitív lett a doppingtesztje a januári, ausztrál nyílt bajnokságon. Már az eset után meglepő volt, hogy nagyon kevesen álltak ki az orosz klasszis mellett, bár Serena Williams szerint „bátor döntés volt” felvállalni, hogy hibázott, és Roger Federer is pozitívan nyilatkozott a sajtótájékoztató után.

De az amerikaiak 18-szoros Grand Slam-győztes sztárja, Chris Evert szerint Sarapova annyira nem kereste senki társaságát a sportágon belül, hogy egyáltalán nem akadt barátja, így nincs, aki támogatná a nehéz időkben.

Cibulkova háromszor is legyőzte pályafutása során Sarapovát Forrás: AFP

Ezt erősítette meg a világranglista 53. helyén álló Dominika Cibulkova is, aki a szlovák Sme.sk kérdésére alaposan beolvasott.

„Nem én vagyok az egyetlen, aki nyíltan el meri mondani véleményét ebben a témában. Sarapovát egyáltalán nem sajnálom, cseppet sem fog hiányozni a versenyeken.

Nagyon ellenszenves, arrogáns, beképzelt és hűvös személyiség,

amikor leültem mellé az öltözőben, mindig csak egy hellóra méltatott” – nyilatkozta.

Marija Sarapova és Magdalena Rybariková Forrás: Notimex

A világranglista-73. Magdaléna Rybáriková némileg enyhébb hangot ütött meg.

„Hihetetlen távolságtartó volt, a meccsek után is szellemként járkált közöttünk. Személyesen nem is nagyon ismerem, így nem merném értékelni az emberi tulajdonságait. A doppingügyről pedig annyit,

– mondta a szlovák játékos.